Rusi uzvraćaju Britancima zbog brutalnih sankcija!

25.02.2022

07:42

0

Britanski premijer Boris Džonson juče je saopštio da London zbog situacije u Ukrajini zabranjuje rad Aeroflota u Ujedinjenom Kraljevstvu

Rusi uzvraćaju Britancima zbog brutalnih sankcija!
Tan2022-2-11_194851411_0 - Copyright tanjug/Savitskiy Vadim, Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija), upozorila je britanske vazduhoplovne vlasti da bi Rusija, nakon sankcija Aeroflotu, mogla da primeni recipročne mere.

- Vazduhoplovnim vlastima Velike Britanije poslato je obaveštenje da je potrebno da poštuju odredbe sporazuma o vazdušnim uslugama. Ruska strana bi mogla da primeni recipročne mere u skladu sa odredbama međuvladinog sporazuma u cilju poštovanja principa pariteta i davanja jednakih prava određenim aviokompanijama - navedeno je u obaveštenju.

Dodaje se da samo danas britanske aviokompanije moraju da obave 70 tranzitnih letova preko ruskog vazdušnog prostora, kao i dva leta na relaciji London-Moskva.

Britanski premijer Boris Džonson juče je saopštio da London zbog situacije u Ukrajini zabranjuje rad Aeroflota u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sankcije Evropske unije

Lideri Evropske unije načelno su se složili, na vanrednom Samitu sinoć u Briselu, da uvedu nove ekonomske sankcije Moskvi, pridruživši se Sjedinjenim Državama i drugim zemljama u preduzimanju koraka koji treba da nanesu ogromne i teške posledice Rusiji zbog njenog vojnog delovanja u Ukrajini.

Brisel će zamrznuti imovinu Rusije u Uniji i zaustaviti pristup ruskim bankama evropskim finansijskim tržištima, kao deo onoga što je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel opisao kao „najstroži paket sankcija koji smo ikada primenili“.

Ove sankcije obuhvatiće finansijski sektor, energetski i transportni sektor, robu dvostruke namene, kao i kontrolu izvoza i finansiranje izvoza, politiku viza, dodatne liste ruskih pojedinaca i nove kriterijume za uvrštavanje na crnu listu, navodi se zaključcima Evropskog saveta koji zaseda u Briselu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike