El Čapov čovek uhapšen usred krštenja u crkvi: Taman kad je sveštenik postavio ključno pitanje, pojavili se specijalci (VIDEO)

22.02.2022

14:34

0

Hapšenje se dogodilo u državi Čivava

El Čapov čovek uhapšen usred krštenja u crkvi: Taman kad je sveštenik postavio ključno pitanje, pojavili se specijalci (VIDEO)
zepeda - Copyright Meksička policija/fiscalia.chihuahua.gob

Član narko-kartela Hoakina Guzmana, poznatijeg kao El Čapo, uhapšen je tokom krštenja u meksičkoj crkvi, a taj trenutak uhvatile su i kamere.

Hose Brajan Salgeiro Zepeda je uhapšen u crkvi u Kulijakanu u meksičkoj državi Sinaloa.

Zepeda je navodno jedan od navodnih lidera porodične kriminalne frakcije pod nazivom "Los Salgero" u severnoj državi Čivavi.

On je uhapšen tokom krštenja, a u dramatičnom snimku se vidi kako član Sinaloa kartela, koji je poznat i kao El 90 i El Brajan, stoji pored dve žene i još jednog muškarca. Meksički mediji su tog drugog muškarca identifikovali kao El Čapovog nećaka.

Sveštenik je tokom čina krštenja pitao grupu "da li se odriču đavola?", pre nego što je jedna žena, koja je stajala pored Zepede, odgovorila "da, odričem se".

Odjednom, maskirani vojnik se pojavio niotkuda i zgrabio Zepedu za ruku, pre nego što je došao drugi vojnik i odvukao ga.

Generalni tužilac države Čivava rekao je da je Zepeda član kriminalne organizacije i visokorangirani vođa grupe u Čivavi.

Meksička policija/fiscalia.chihuahua.gob
 

On je tražen zbog veze sa navodnim kidnapovanjem u Čivavi 19. maja 2020.

Ministarstvo pravde SAD je u novembru prošle godine ponudilo nagradu od 5 miliona dolara za hapšenje još trojice lidera porodične kriminalne organizacije Los Salgero.

Sva trojica su optužena da posluju u Sinaloi i Čivavi i krijumčare fentanil, heroin, kokain, metamfetamin i marihuanu u SAD.

Meksičke vlasti tvrde da porodica svakog meseca u proseku prokrijumčari oko 15 tona marihuane i dve tone kokaina u SAD.

El Čapo, jedan od osnivača Sinaloa kartela, koji je navodno zaradio više od 12 milijardi dolara trgovinom droge, izdržava doživotnu kaznu zatvora u Koloradu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike