Medvedev nakon stopiranja Severnog toka 2 poručio: Dobro došli u vrli novi svet, uskoro ćete gas plaćati 2.000 evra

22.02.2022

14:14

0

Njegov stav je jasan

Medvedev nakon stopiranja Severnog toka 2 poručio: Dobro došli u vrli novi svet, uskoro ćete gas plaćati 2.000 evra
Dmitrij Medvedev - Copyright Yulia Zyryanova, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Dmitrij Medvedev, potpredsednik Saveta bezbednosti Ruske Federacije, bivši predsednik države i predsednik ruske vlade, napisao je na svom Tviter nalogu da Evropljani mogu da očekuju papreno plaćanje gasa.

"Nemački kancelar Olaf Šolc izdao je naredbu o zaustavljanju procesa sertifikacije gasovoda Severni tok 2. Dobro. Dobro došli u vrli novi svet gde će Evropljani vrlo brzo plaćati 2.000 evra za 1.000 kubnih metara prirodnog gasa", napisao je Dmitrij Medvedev na Tviteru.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst
 

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da projekat gasovoda Severni tok 2 ne može da se nastavi u ovim kriznim okolnostima.

On je rekao da je proces odobravanja gasovoda zaustavljen zbog situacije u Ukrajini i ruskog poteza sa priznanjem separatističkih republika.

Kijev je pozdravio potez Nemačke, a ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba ocenio je odluku nemačkog kancelara Olafa Šolca kao moralno, politički i praktično ispravan korak u trenutnim okolnostima.

Najveći energetski projekat u Evropi, Severni tok 2, smišljen je da udvostruči količinu gasa koji teče iz Rusije pravo u Nemačku, čime bi se zaobišla tradicionalna tranzitna ruta kroz Ukrajinu, na dnu Baltičkog mora.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike