Policija opkolila kuću bivšeg predsednika: Umešan u trgovinu drogom, El Čapo njegovom bratu lično dao milion dolara! (VIDEO)

15.02.2022

14:14

0

SAD zatražile izručenje donedavnog lidera Hondurasa

Policija opkolila kuću bivšeg predsednika: Umešan u trgovinu drogom, El Čapo njegovom bratu lično dao milion dolara! (VIDEO)
hernandez - Copyright AP Photo/Elmer Martinez

Policija u glavnom gradu Hondurasa, Tegusigalpi, opkolila je danas kuću bivšeg predsednika, Huana Orlanda Hernandeza, a policajci su raspoređeni samo nekoliko sati nakon što su SAD zatražile njegovo izručenje zbog optužbi za umešanost u šverc narkotika, što on poriče.

Ministar unutrašnjih poslova Hondurasa potvrdio je da se Hernandez nalazi u svojoj kući i da je policiji rečeno da je opkoli kako bi ga "sprečila da pobegne" dok se čeka nalog za hapšenje.

Hernandez, koji je bio predsednik Hondurasa od 2014. do januara ove godine, optužen je da je bio umešan u lanac trgovine drogom zajedno sa svojim mlađim bratom Tonijem Ernandezom, koji je prošle godine u SAD osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Tokom suđenja Toniju Hernandezu, tužioci su tvrdili da je zloglasni meksički narko-bos Hoakin El Čapo Guzman lično njemu predao milion dolara.

 

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike