Haos izbio zbog dugih gaća, u žene se zaljubljivao iz samo jednog razloga: Nova knjiga otkriva pikantne detalje o El Čapu

24.01.2022

08:16

0

I dok je bio u zatvoru, svaka želja mu je bila ispunjena

Haos izbio zbog dugih gaća, u žene se zaljubljivao iz samo jednog razloga: Nova knjiga otkriva pikantne detalje o El Čapu
Narko-bos El Čapo - Copyright Profimedia

Kada je ozloglašeni meksički narko-bos, Hoakim Guzman, zvani El Čapo, prvi put završio iza rešetaka, veoma brzo je zagospodario zatvorom - naručivao je hranu, drogu i žene, stoji u novoj knjizi novinarke Anabel Hernandez "Ema i druge narko-žene".

- Tokom izdržavanje kazne u zatvoru Puente Grande, El Čapo je bio zavisnik od droge i seksa - napisala je novinarka.

Osim toga, narko-bosu je bilo veoma važno da se takmiči sa još jednim zatvorenikom Hektorom Luis Palmom Salazarom koji je takođe "poslovao" u kartelu Sinaloa. Takmičili su se ko će duže izdržati tokom seksualnih odnosa i ko će prikupiti više žena.

Profimedia
 

- Dovodili su prostitutke, a kada to nije bilo moguće, plaćali su medicinskim sestrama, čistačicama i kuvaricama koje su radile u zatvoru - navodi se u knjizi koja otkriva mnoge pikantne detalje o životu narko-bosova, ali i njihovih supruga i ljubavnica.

Zatvorenici su imali seksualne odnose i sa ženama koje su izdržavale kaznu u muškom delu zatvora.

Među El Čapovim ljubavnicama, tačnije, žrtvama, bila je i Zulema Julija Hernandez (23) koja je u to vreme robijala zbog krađe. El Čapo, tada oženjeni otac petoro dece, napravio joj je dete najmanje dva puta, a svaki put je organizovao da se abortus izvrši u prostorijama zatvora.

Žene koje su ga odbijale, prebijane su i silovane.

U knjizi se navodi i da je bio zaljubljen u zatvorsku kuvaricu jer je spremala enčilade baš kao njegova majka, sa dosta sosa od paradajza i topljenim sirom.

Hernandezova piše da je narko-bos dobijao hranu iz najboljih meksičkih restorana. Jela su stizala pravo u njegovu zatvorsku ćeliju, a pristizala mu je i vijagra - baš zbog "takmičenja" koje je imao sa Salazarom.

El Čapo, koji je svoju kriminalnu karijeru započeo sedamdesetih, kao vozač narko-bosa Migel Anhela Feliks Galjarda, 1993. godine je završio u zatvoru zbog ubistva kardinala Huana Hesusa Posadasa Okampa koji je upucan na parkingu aerodroma u Gvadalahari.

Fuerzas federales de Estados Unidos vía AP, Archivo
 

Katolički biskup je greškom uhvaćen u unakrsnoj vatri između rivalskih bandi.

U zatvoru je El Čapo mogao da uživa u svim mogućim pogodnostima jer se novac stalno slivao, zahvaljujući njegovom rođaku Arturu Beltranu Lejvi. 

Takođe, podmićivali su federalne čuvare u Puente Grandeu, zatvoru sa visokim stepenom obezbeđenja.

Narko-bos je pobego iz zatvora u januaru 2001. godine, što mu neće biti jedini put. Tada je zvanična verzija glasila da je umakao krijući se u kolicima za veš, ali kako piše Hernandezova, zapravo se obukao kao policajac. U tome su mu svakako morale pomoći i same vlasti.

Podsetimo, svetskoj javnosti je postao najpoznatiji posle još jednog bekstva iz zatvora, a uhvaćen je posle nekoliko meseci u januaru 2017. godine. Trenutno se nalazi u visoko obezbeđenom zatvoru u američkom Koloradu, gde izdržava doživotnu robiju.

Krvavi okršaj zbog dugih gaća

Kao što možete da zaključite, El Čapo je ogromne sume novca trošio tokom boravka u zatvoru kako ne bi ni u čemu oskudevao.

Međutim, zabeležen je i slučaj kada je morao da plati 500.000 dolara za duge gaće.

Bile su namenjene njegovom sinu Ivanu Guzmanu Salazaru, koji je zbog pranja novca izdržavao kaznu od tri godine u zatvoru "La Palma" sa najvišim stepenom obezbeđenja. U zimu 2007/2008. godine, njegova ćelija je bila toliko hladna da je zamolio oca, kroz različite posrednike, da mu pošalje topliji donji veš.

I ranije se Ivan oslanjao na oca. Primera radi, kada je 2005. godine optužen za dvostruko ubistvo u državi Halisko, dočekala ga je optužnica samo za pranje novca, zahvaljujući advokatima koje je unajmio El Čapo.

 

 

Kako je nastupila zima, Ivan se raspitivao koga treba da podmititi ne bili se utoplio.

Samo jednim telefonskim pozivom, jedan od vojnika je pronašao pravu osobu. Zatvorski čuvar je trebalo da Ivanu donese duge gaće.

Stražar je tražio 100.000 dolara, ali su dva vojnika, koji su obezbedili tu komunikaciju, naplatili El Čapu mnogo više.

El Čapo je tako platio 500.000 kako bi Ivan dobio nekoliko majica i termo-veš. Ipak, malo se raspitao, pa je saznao da su ga vojnici zavrnuli.

Nedugo potom, dva muškarca su mučena i ubijena, a njihova raskomadana tela su bačena nedaleko od Međunarodnog aerodroma u Meksiko Sitiju.

Nekoliko meseci kasnije, Ivan se našao na slobodi, ali je El Čapov drugi sin Edgar stradao od kiše metaka. Napad je naredio sam El Čapo, ali su ubice napravile grešku i ubile mu sina.

Ipak, El Čapo je pokazao milost.

- Oprostio im je i nije bilo osvete. Veći problem je bio ceh od 500.000 dolara, a ne život njegovog sina - zaključuje novinarka Hernandez u svojoj knjizi.

Žena mu zapravo nije žena

Otkad je narko-bos uhvaćen 2017. godine i potom izručen SAD, u žiži javnosti se našla njegova supruga Ema Koronel Aispuro, nekadašnja tinejdžerska misica.

Iako se navodi da ju je El Čapo oženio na njen 18. rođendan, u julu 2007. godine, zakonski je i dalje u braku sa svojom prvom ženom Alehandrinom Salazar. Socijalnu radnicu je oženio još 1977. godine.

Profimedia
Ema Koronel

Navodno, Ema Koronel je otkrila da je El Čapo podmitio sveštenika iz Sinaloe kako bi obavio obred venčanja.

Ceremoniji su, kako se navodi, prisustvovali i članovi meksičke vojske, političari kao i guverner Sinaloe.

- Prema zakonu, oni nisu venčani. On se nikada nije razveo od Alehandrine Salazar. Svadba sa Emom je bila neka vrsta ceremonije unutar kartela Sinaloa. Nije mu više bila ljubavnica, već zvanična partnerka - navela je novinarka za Skaj njuz.

El Čapo sa Emom Koronel ima dve ćerke bliznakinje (10), dok je sa Salazarovom dobio petoro dece. Sa drugim ženama ima devetoro dece.

AP Photo/Kevin Hagen
 

Ema je više puta navodila kako uopšte nije znala čime se bavi El Čapo kada su se upoznali, iako je bio najtraženii begunac u zemlji.

- Tek kada se u medijima pojavilo da smo se venčali, počela sam da sklapam kockice, ali nisam tome pridavala mnogo značaja. Uostalom, imala sam 18 godina - poručila je.

Podsetimo, Koronelova je osuđena na tri godine zatvora zbog pomaganju u rukovođenju narko-kartelom.

Omiljeno jelo

Inače, izgleda je put do El Čapovog srca bio osiguran enčildama. U pitanju je meksički specijalitet koji se pravi sa tortiljom od pšeničnog ili kukuruznog brašna, puni se nadevima u bezbrojnim kombinacijama, služi se urolana ili presavijena, i obavezno se preliva nekim sosom ili sirom. 

Tako ga je opčinila i Ema koja mu je jelo spremila po sopstvenom receptu. Upoznao ju je u njenom rodnom gradu La Angosturi, u državi Durango.

- Nikad mi nije kupovao skupocene poklone ili bilo šta veliko. Pridobijao je ljude svojim ponašanjem, ponašao se kao bilo koja druga normalna osoba - rekla je Ema.

Iako je bila maloletna, roditelji su dozvolili da izlazi sa El Čapom koji ju je vodio na lokalne zabave i igranke.

AP Photo/Rebecca Blackwell, File
 

Plesali su i pričali, a kada mu je pripremila njegovo omiljeno jelo, znao je da je pronašao ženu svojih snova.

- Možda je tragao za majkom u svim ženama koje je poznavao - napisala je novinarka u knjizi.

Narko-bos je odrastao u siromašnoj porodici u La Tuni, udaljenom regionu države Sinaloa. Bio je najstariji od šestoro dece, a pohađao je školu samo do trećeg razreda. Školovanje je prekinuo jer je bio primoran da zarađuje novac kako bi prehranio porodicu. Otac ga je vodio na male plantaže marihuane kada mu je bilo 7 godina.

Uprkos svemu, majka Marija Konsuelo Loera Perez (93) ostala je privržena sinu, a pre dve godine joj je bilo dozvoljeno da ga poseti u američkom zatvoru. Tada se nadala da će uspeti da mu odnese upravo enčilade.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike