Objavljena nagodba pedofila Epstajna i Virdžinije Džufri: Primila pola miliona dolara da ćuti o zlostavljanju

03.01.2022

19:59

0

Advokati britanskog princa Endrua smatraju da protiv njega ne može da se izgradi slučaj

Objavljena nagodba pedofila Epstajna i Virdžinije Džufri: Primila pola miliona dolara da ćuti o zlostavljanju
princ Endru - Copyright Profimedia

Sporazum o nagodbi iz 2009. između osuđenog seksualnog prestupnika i milijardera Džefrija Epstajna i Virdžinije Džufri, koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, objavljen je danas na sudu u predmetu po njenoj tužbi protiv britanskog princa Endrua.

U sporazumu koji je objavio sud u Njujorku je navedeno da Džufri treba da dobije pola miliona dolara, a ona se složila da neće tužiti nikoga povezanog sa Epstajnom, a ko bi mogao biti "potencijalni optuženi". To pokazuje nagodba po njenom odštetnom zahtevu na Floridi iz 2009. protiv seksualnog prestupnika.

AP photo
princ Endru

Virdžinija Roberts Džufri koja tvrdi da je bila dovedena u Veliku Britaniju sa samo 17 godina i da je bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endruom, podnela je tužbu protiv vojvode od Jorka u Njujorku, navodeći da ju je on zlostavljao, dok on sve vreme negira njene tvrdnje.

Džufri navodi da su je princu Endruu pre 20 godina podvodili Epstajn i Gislejn Maksvel, bliska prijateljica milijardera-pedofila, koja je proglašena krivom za podvođenje maloletnica i preti joj zatvorska kazna od čak 65 godina.

Profimedia
Epstajn i Maksvelova

Prinčevi advokati navode da ovaj raniji tajni dogovor iz 2009. znači da Džufri ne može da ga tuži, jer je pristala da okonča sve pravne radnje protiv bilo koga ko je povezan sa počiniocem, koji bi se mogao opisati kao "potencijalni optuženi", a njen pravni tim poručuje da su uslovi nagodbe na Floridi irelevantni za njenu tužbu protiv princa, u kojoj se pominje seksualno zlostavljanje koje je počinio član kraljevske porodice u Njujorku, Londonu i na Američkim Devičanskim ostrvima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike