Odlučeno: Donald Tramp i njegova deca moraju da svedoče!

18.02.2022

12:59

0

Tužiteljka Džejms odmah je reagovala na odluku, navodeći u saopštenju navela da je “danas pravda pobedila”

Odlučeno: Donald Tramp i njegova deca moraju da svedoče!
Tan2022-2-17_232247174_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Lennihan, File

Nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp i dvoje njegove odrasle dece moraju da, u roku od 21 dana, odgovore na pitanja pod zakletvom.

Njujorški sudija Artur Engoron presudio je Trampu u sklopu građanske istrage državnog tužioca koja se vodi protiv Trampove porodične kompanije.

Sudija Engoron iz njujorškog državnog suda na Menhetnu presudio je u korist državnog tužioca Letiše Džejms, koja je zahtevala svedočenje Trampa, njegovog sina Donalda Trampa Mlađeg i njegove ćerke Ivanke, prenosi agencija Rojters.

Sudija je izjavio da Džejms ima “očigledno pravo” da uputi sudske pozive i ispita Trampove nakon otkrića “brojnih dokaza o mogućoj finansijskoj prevari”.

- Neodazivanje na sudske pozive bilo bi očigledno kršenje dužnosti - naveo je Engoron.

Na takvu odluku je odmah reagovala tužiteljka Džejms koja je u saopštenju navela da je “danas pravda pobedila”.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci, File
Ivanka Tramp i Donald Tramp Mlađi

- Nikome neće biti dozvoljeno da stane na put traganju za pravdom, ma koliko moćan bio. Niko nije iznad zakona - poručila je Džejms.

Najnovija odluka je usledila nakon dvočasovnog saslušanja na kome su Trampovi advokati optužili Džejms za “selektivno krivično gonjenje i loše tužilačko ponašanje”.

Tramp je u saopštenju optužbe protiv njega nazvao lažnim i optužio Džejms za političku agendu koja je usmerena na njega i njegovu porodicu.

- To je nastavak najvećeg lova na veštice u istoriji - i zapamtite, ne mogu da dobijem fer saslušanje u Njujorku zbog mržnje sudija i pravosuđa prema meni. To nije moguće - naveo je Tramp u saopštenju.

Tužiteljka Džejms je prošlog meseca saopštila da je njena trogodišnja istraga o Trampovoj organizaciji otkrila značajne dokaze o mogućoj prevari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike