Ukrajinski poslanik: Počeo je rat Zapada protiv Kijeva, ono što rade je jednako najmoćnijim sankcijama!

14.02.2022

08:51

0

Ukrajinska ekonomija bi mogla da stane već sledeće nedelje

Ukrajinski poslanik: Počeo je rat Zapada protiv Kijeva, ono što rade je jednako najmoćnijim sankcijama!
Tan2022-2-4_18751632_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mykola Tymchenko

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz stranke Opoziciona platforma – za život, Vadim Rabinovič, poručio je da je počeo "rat Zapada protiv Ukrajine".

- Rat je počeo! Ali ga upravo Zapad vodi protiv Ukrajine! Sve što sada rade zapadni partneri u pogledu naše zemlje su davanje preporuka svojim državljanima da napuste Ukrajinu, povlačenje diplomata, odlazak investitora, obustava vazdušnog saobraćaja – to je jednako najmoćnijim sankcijama - napisao je Rabinovič na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema rečima poslanika, ukrajinska ekonomija bi mogla da stane već sledeće nedelje.

Istovremeno, ukrajinski politikolog Aleksandar Lazarev smatra da je američki predsednik Džozef Bajden spreman da "preda" Ukrajinu Rusiji kako bi Moskva prestala da se zbližava sa Kinom.

On je za televiziju „Naš“ rekao da Amerikancima više nije potreban Kijev zbog promene spoljnopolitičkih smernica. Ako je ranije Vašington koristio strategiju Zbignjeva Bžežinskog za obuzdavanje Rusije kao kontinentalne sile, sada je Bela kuća usmerena na borbu protiv Pekinga, smatra ekspert.

 

Kako kaže, Kijev sada pokušava da ode pod protektorat Velike Britanije.

- Amerikanci čine ustupke Ruskoj Federaciji kako se ne bi spojila sa Kinom. Spremni su da se odreknu Ukrajine i žele da odustanu od nje. Bajden je više puta govorio da nikada neće ratovati za njih. Znači biće rat između NATO-a i Rusije, a to je nuklearni rat - zaključio je ukrajinski ekspert.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja "agresivnih dejstava" Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za "agresivna dejstva", navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a izjave o "ruskoj agresiji" koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice. 

Kako je ranije izjavio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, Rusija ne stvara nikakve povode za konfliktnu situaciju oko Ukrajine. Prema njegovim rečima, Rusija ne isključuje mogućnost da histerija oko Ukrajine, koju raspiruje Zapad, ima za cilj da pokrije da Kijev sabotira Minske sporazume o Donbasu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike