Amerikanci prete da će Moskvu osakatiti sankcijama, ruski ambasador odgovorio: "Boli nas uvo!"

13.02.2022

11:58

0

Ruski zvaničnici ne mare mnogo

Amerikanci prete da će Moskvu osakatiti sankcijama, ruski ambasador odgovorio: "Boli nas uvo!"
Kremlj - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Sjedinjene Američke Države upozoravaju Rusiju da će se suočiti sa strašnim sankcijama i većim jačanjem NATO snaga ako napadne Ukrajinu.

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole pojasnio je šta je predsednik Džozef Bajden mislio pod "brzim i teškim troškovima" sa kojima će se suočiti Rusija ukoliko napadne Ukrajinu.

Šole je rekao da SAD može da odgovori na dva glavna načina, koji podrazumevaju sankcije koje će ih, kako je naveo, osakatiti u ekonomskom smislu i koje će doneti Rusiji ekonomske poteškoće.

Drugi način podrazumeva ojačavanje vojnih kapacita na istočnim granicama NATO, što će, kako je naveo Šole, diplomatski izolovati i unazaditi strateški i vojno Rusiju.

Govoreći o prirodi potencijalne ruske invazije, Šole je rekao: "U kom god obliku da bude (vazdušni udari, upad na kopno, itd.), ukoliko bude onoliko velik koliko se bojimo da će biti, okolnosti ce biti prilično opasne za Ukrajinu".

Ruski ambasador: "Boli nas uvo"

Viktor Tatarintsev, ruski ambasador u Švedskoj, za tabloid Aftonbladet dao je intervju u kom je, između ostalog, govorio o pomenutim sankcijama zapadnih zemalja.

- Oprostite na izrazu, ali boli nas uvo za zapadne sankcije - rekao je ambasador za švedski list.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike