Zelenski: Upozorenja o ruskoj invaziji stvaraju paniku, dajte nam čvrst dokaz da će biti napada

13.02.2022

08:32

0

Autor: 24sedam

Ni sam ukrajinski predsednik ne veruje u zastrašujuće navode

Zelenski: Upozorenja o ruskoj invaziji stvaraju paniku, dajte nam čvrst dokaz da će biti napada
vladimir zelenski AP19318528622915 - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajinski predsednik, Vladimir Zelenski, kazao je da upozorenja o bliskoj, navodnoj, ruskoj invaziji stvaraju paniku i zatražio je da vidi čvst dokaz da će doći do napada.

Prethodno je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD, Džejk Salivan, upozorio da bi ruski napad na Ukrajinu "mogao da počne svakog trenutka".

Sa druge strane, ukrajinski lideri pokušavaju da smanje tenzije zato što bi potencijalni rat uništio ekonomiju i javni moral.

- Razumemo sve rizike. Razumemo da su rizici tu. Danas, najveći neprijatelj naroda u našoj zemlji je panika, a sve ove informacije samo doprinose tome i uopšte nam ne pomažu. Ukoliko bilo ko ima dodatne informacije o 100 odsto mogućoj invaziji, dajte nam ih - poručio je Zelenski.

Zelenski je i prošle nedelje kritikovao "blago neuravnotežene" izveštaje o situaciji koji se tiču njegove zemlje, posebno kada je reč o zapadnim političarima i medijima.

Pred stranim novinarima komentarisao je i navodno gomilanje ruskih trupa na granici sa Ukrajinom.

- Mi danas ne vidimo neku veću eskalaciju nego što je ranije bio slučaj. Da, broj vojnika se povećao, ali sam o tome pričao početkom 2021. godine kada su govorili o vojnim vežbama Ruske Federacije. Iz medijskih natpisa moglo bi se zaključiti da smo već u ratu, da su trupe već na putu, da ima mobilizacije, da ljudi idu negde. To nije slučaj. Nije nam potrebna ova panika - poručio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je naveo da preuveličavanje tenzija već utiče značajno na ekonomiju njegove zemlje. Milijarde su povučene iz države u poslednje vreme, kako je rekao.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike