Najveća akcija od 2019.? Amerikanci izveli „protivteroristički“ napad u Siriji, stanovnici kažu da ima mrtvih civila

03.02.2022

07:28

0

Džihadista za koga se sumnja da je meta je, u trenutku racije, bio sa svojom porodicom, rekao je jedan neimenovani pobunjenički zvaničnik

Najveća akcija od 2019.? Amerikanci izveli „protivteroristički“ napad u Siriji, stanovnici kažu da ima mrtvih civila
Tan2022-2-2_161818673_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed


Pripadnici američke jedinice za specijalne operacije izveli su na severozapadu Sirije, kako je saopšteno iz Pentagona, antiterorističku akciju. Pozivajući se na lokalno stanovništvo, mediji navode da je u toj akciji više osoba ubijeno, među kojima i civili.

- Snage za specijalne operacije SAD pod kontrolom Centralne komande SAD izvele su protivterorističku misiju u severozapadnoj Siriji. Misija je bila uspešna- naveo je u saopštenju sekretar za štampu Pentagona Džon Kirbi.

 

 


-Nije bilo američkih žrtava. Više informacija će biti dato čim budu dostupne- dodaje se u saopštenju.

 

Sa druge strane, pak, stanovnici severozapadnog sirijskog grada Atmea i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade, tvrde da ima nekoliko civilnih žrtava u dvosatnoj operaciji, navodeći da je napad verovatno bio usmeren na jednog džihadistu koji je navodno povezan sa Al Kaidom, prenosi agencija Rojters.

Kako izveštava AP, lokalno stanovništvo je noćašnju akciju u Idlibu opisalo kao najveću operaciju od oktobra 2019. godine, kada je ubijen lider DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), Abu Bakr el-Bagdadi.

Jedan stanovnik je rekao da je nekoliko ljudi poginulo u napadu, dok drugi kaže da su spasioci iz ruševina višespratnice izvukli najmanje 12 tela, uključujući decu i žene.

Stanovnici i pobunjenički izvori tvrde da je nekoliko helikoptera sletelo u blizini Atmea u provinciji Idlib, poslednjoj velikoj enklavi koju drže pobunjenici koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, a eksplozije su se čule u blizini kuće jednog stranog džihadiste.

Džihadista za koga se sumnja da je meta je, u trenutku racije, bio sa svojom porodicom, rekao je jedan neimenovani pobunjenički zvaničnik.

Bonus video


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike