Ruska vojska dobija najnovije pojačanje: Protivavionski raketni sistem „Gibka-S“ za bezbedno nebo! (VIDEO)

06.01.2022

15:47

0

Borbena vozila opremljena su opremom za izviđanje i automatizovanim sistemom upravljanja koji je deo jedinstvenog taktičkog komandnog dela

Ruska vojska dobija najnovije pojačanje: Protivavionski raketni sistem „Gibka-S“ za bezbedno nebo! (VIDEO)
C28nCSrWEAIOgwt - Copyright Printscreen/Twitter/Army Recognition

Mobilni protivavionski sistemi „Gibka-S“ ultra kratkog dometa prvi put će biti isporučeni ruskoj vojsci 2022. godine, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Kako je precizirano, borbena vozila opremljena su opremom za izviđanje i automatizovanim sistemom upravljanja koji je deo jedinstvenog taktičkog komandnog dela. To će omogućiti 24-časovno borbeno dežurstvo PVO i upravljanje vatrom u režimu realnog vremena.

 

 

Sistem „Gibka-S“ kratkog dometa predviđen je za protivvazduhoplovnu odbranu i može da se koristi protiv aviona, helikoptera, bespilotnih letelica, krstarećih raketa i sistema visoko preciznog oružja koji lete na niskim i izuzetno niskim visinama u bilo koje vreme dana i u uslovima ograničenje vidljivosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je sistem naoružan sa četiri rakete „Igla“, „Igla-S“ ili „Verba“ spremnim za lansiranje i postavljen je na šasiju oklopnog vozila „Tigar-M“.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike