Severoistok Amerike na udaru snežne oluje: Mnogi ostali bez struje, otkazani letovi, građanima se savetuje da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

30.01.2022

08:33

0

U mnogim krajevima izdata upozorenja na mećavu

Severoistok Amerike na udaru snežne oluje: Mnogi ostali bez struje, otkazani letovi, građanima se savetuje da ne izlaze iz kuća (VIDEO)
boston - Copyright AP Photo/Michael Dwyer

Oluja sa udarima vetra blizu uraganske snage praćena obilnim snežnim padavinama zahvatila je u subotu severoistok SAD i izazivala poplave u priobalnim područjima.

Više od 100.000 domova i radnji u Masačusetsu ostalo je bez električne energije.

Avio-kompanije su otkazale gotovo 6.000 letova tokom vikenda, na nekim od najprometnijih aerodroma u zemlji, prema podacima vebsajta Flajtaver, a železnicki saobraćaj od Bostona do prestonice Vašingtona je u prekidu ili je ograničen.

AP Photo/Michael Dwyer
 

Zvaničnici od Virdžinije do Mejna upozorili su stanovnike da ne izlaze na puteve zbog niske vidljivosti, a u Roud Ajlendu, gde je izdato upozorenje na mećavu, zabranjen je putnički saobraćaj, osim u hitnim slučajevima.

- Ovo je ozbiljno i stanovnici Roud Ajlenda moraju da budu spremni. Najbolji način da izađete na kraj sa ovom olujom je da ne izlazite iz kuće - rekao je guverner Den Meki.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul takođe je savetovala građane da ne izlaze iz kuće i upozorila na izuzetno niske temperature posle prolaska oluje.

AP Photo/Josh Reynolds
 

- Ovo je veoma ozbiljna oluja. Pripemali smo se za ovo. Mogla bi da ugrozi živote. Imate jak vetar, obilne snežne padavine, mećavu - upozorila je.

Oluja sa udarima vetra blizu uraganske snage praćena obilnim snežnim padavinama zahvatila je danas severoistok SAD i izazivala poplave u priobalnim područjima.

 

 

Žitelji tog dela SAD, pored Masačusetsa se suočavaju sa rasprostranjenim nestankom struje, a meteorolozi upozoravaju da će se vremenski uslovi pogoršati i najavljuju da će posle oluje uslediti period sa veoma niskim temperaturama i hladnoćom.

AP Photo/Michael Dwyer
 

Na udaru ledenog talasa su se našli i gradovi na severoistoku Amerike u 10 saveznih država, među kojima su Filadelfija, Njujork i Boston.

Do podneva je palo više od 45 centimetara snega na delove obale Nju Džersija i istočnog Long Ajlenda, a u Bostonu se očekuje više od 61 centimetar snega i udari vetra do 113 kilometara na nekoliko mesta u Masačusetsu, uključujući ostrvo Nantaket i Provinstaun na vrhu Kejp Koda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike