Istorijska oluja u Americi parališe sve pred sobom: Glavni udar tek sledi! (FOTO/VIDEO)

29.01.2022

16:21

0

Zbog snežnih padavina otkazano je 3.000 letova

Istorijska oluja u Americi parališe sve pred sobom: Glavni udar tek sledi! (FOTO/VIDEO)
Tan2022-1-29_163147906_1 - Copyright Mark Stockwell/The Sun Chronicle via AP

Ljudi od Njujorka do Mejna probudili su se jutros sa 15 cantimetara snega, a prognostičari upozoravaju da bi se snežni pokrivač mogao i učetvorostručiti, jer stiže mećava koja će severoistočnoj obali doneti obilne poplave i prekid električne enregije.


Delovi 10 država i centri poput Filadelfije, Njujorka i Bostona nalaze se na putu oluje, za koju se očekuje da će besneti tokom celog dana, preneo je AP zbog čega su aviokompanije su otkazale više od 3.000 letova na najprometnijim aerodromima.


Gradonačelnica Mišel Vu iz Bostona, grada kome snežne padavine nisu strane, rekla je da bi oluja mogla biti istorijska, preneo je BBC.

U Novoj Engleskoj moglo bi pasti više od dva metra snega, a metorolozi upozoravaju na poplave u blizini obale.

Oni navode da postoji šansa da će oluja, poznata kao Norister, prekriti područje Bostona sa do 60 centimetara snega. Rekord od 70 centimetara tokom 24 časa postavljen je 2003. godine.

Nacionalna meteorološka služba u Bostonu je upozorila građane da putuju samo u hitnim slučajevima.



- Ako morate da putujete, sa sobom nosite zimski komplet za preživljavanje. Ako se zaglavite, ostanite u svom vozilu - navodi se u upozorenju.

Njujork paralisan

Saobraćaj se odvija veoma otežano, a temperatura se spustila na 8 stepeni ispod nule, dok je subjektivni osećaj minus 18 stepeni zbog jakog vetra. Snežni pokrivač je za samo jedan dan dostigao visinu od 40 centimetara.

Čak se čuvena fontana u Brajant parku potpuno zaledila, što je prizor koji se vrlo retko viđa, ali dovoljno govori o razmeri hladnog talasa koji je zahvatio ovo područje.



Ulice su gotovo puste jer se većina građana ustručava da se bilo gde uputi posle problema koji su se dogodili prilikom prošle, slične oluje, kada je na stotine vozila satima bilo zaglavljeno u snegu.


Meteorolozi najavljuju da će padavine početi da slabe tokom noći.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike