Majka špijunirala dečka, pa snimila kako joj maltretira sina: Mališan preminuo posle višenedeljnog batinanja

21.01.2022

13:38

0

I majka i očuh rekli su na sudu da su na dan kad je mališan preminuo bili van stana, ali su nadzorne kamere snimile samo njen izlazak

Majka špijunirala dečka, pa snimila kako joj maltretira sina: Mališan preminuo posle višenedeljnog batinanja
Pixabay

Majka iz Londona koja je optužena za ubistvo svog dvogodišnjeg sina slučajno je snimila svog dečka, a dečakovog očuha, kako maltretira mališana. Snimak je nastao dok je pokušavala d aproveri da li je vara, saopšteno je na suđenju. 

U snimcima koji su prikazani u sudnici vidi se da mali Kajrel Metjuz koji vrišti dok ga Kemar Braun (28) udara i govori mu da umukne.

Nedugo nakon ovog događaja dečak je nađen mrtav u stanu, a obdukcijom je utvrđeno da ima nekoliko unutrašnjih povreda, uključujući 41 prelom na rebrima i posekotinu na jetri.

Majka deteta Filezija Širli i njen dečko poriču da su odgovorni za smrt dečaka.

Širli je samo priznala da je zanemarila dete i da je dozvolila da pretrpi teške povrede, dok je njen dečko negirao da mu je naneo telesne povrede.

Tužilac Edvard Braun rekao je da se u snimku vidi zlostavljanje dečaka koje se dešavalo u Filezijinom stanu u južnom Londonu, mesecima pre nego što je Kajrel pronađen mrtav.

- Veoma je teško bilo slušati i gledati kako Braun tuče dečaka i to danima. Mališan se sve vreme mogao čuti kako plače i vrišti - rekao je tužilac i dodao da je majka podesila svoj telefon da snima šta se dešava u stanu dok ona nije prisutna kako bi utvrdila da je li dečko vara i da li razgovara sa drugim ženama.

Profimedia
 

Braun je priznao da se na snimcima čuje njegov glas. U jednom od njih čuje se kaklo dečaku govori da ućuti, a kada ga ona pita šta je uradio, dečko joj odgovara "ustao je".

Na sudu je saopšteno i da dečak nije išao u vrtić, a jednom kada su ga jednom prilikom izveli iz stana, nije želeo da se vrati kod svoje majke.

I majka i očuh rekli su na sudu da su na dan kad je mališan preminuo bili van stana, ali su nadzorne kamere snimile samo njen izlazak.

Majka je ta koja je alarmirala hitnu pomoć kada se vratila i zatekla dečaka koji je imao čudan izraz lica i pogled. Doktor je preko telefona pokušao da objasni majci kako da reanimira sina, a ekipa je stigla 12 minuta nakon poziva, ali su samo mogli da utvrde da je dete mrtvo.

Tužilaštvo tvrdi da je su povrede koje su pronađene na dečakovom telu nastale u najmanje pet odvojenih slostavljanja tokom četiri nedelje. Braun negira da ga je on zlostavljao i tvrdi da mu je povrede nanela majka tokom pokušaja reanimacije.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi