Bio je najpoznatiji frizer u zemlji, a onda su ga pronašli mrtvog pored majke: Misteriozni zločin dobio filmski preokret (UZNEMIRUJUĆE)

19.01.2022

15:56

0

Leal je vodio dvostruki život, a bilo je onih koji su želeli da se dokopaju njegovog novca

Bio je najpoznatiji frizer u zemlji, a onda su ga pronašli mrtvog pored majke: Misteriozni zločin dobio filmski preokret (UZNEMIRUJUĆE)
Maurisio Leal frizer Španija - Copyright Instagram/maitoleal, AP Photo/Joan Mateu

Maurisio Leal bio je jedan od najpoznatijih frizera u Kolumbiji, a mnoge zvezde su odlazile u njegov salon.

Brojne manekenke, lokalne estradne zvezde i televizijski voditelji su bili među njegovim klijentima. U 47. godini, bio je na vrhuncu karijere, a na termin u salonu u Bogoti se veoma dugo čekalo. Trebalo je da započne saradnju i sa organizacijom Mis univerzuma i poznatim brendom "Viktorija sikret".

Međutim, sve se to promenilo prošlog novembra kada je pronađen mrtav u krevetu, pored svoje majke.

 

 

Činilo se da je majku izbo do smrti, a potom sebi presudio.

- Ne mogu više. Ostavljam sve svojim rođacima. Majko, oprosti mi - pisalo je u oproštajnoj poruci.

Ipak, dva meseca kasnije, policija je uverena da se ne radi o ubistvu i samoubistvu već podmuklom zločinu.

Veruje se da je ista osoba počinila ubistvo, a potom napisala poruku. Kako prenose lokalni mediji, sumnja je pala na Lealovog brata Honijera koji je prošle nedelje uhapšen.

Honijer, godinu dana stariji od Maurisija, za razliku od svog brata nije imao sreće u životu. Policija je u njegovom domu pronašla brojeve računa i podatke o imovini za koje se nadao da će naslediti.

 

 

Kao i mnogi drugi frizeri, i Leal je karijeru započeo tako što je mušterijama prao kosu i održavao frizerske salone u kojima je radio. Situacija se promenila kada je uspeo da otvori svoj salon u Kaliju, svetskoj prestonici salse gde je cvetao kokainski biznis. Nakon toga, otišao je u "Meku frizerskog posla" - Majami. Neko vreme je proveo u SAD, ali je odlučio da se preseli u Bogotu gde je brzo postao popularan među lokalnim zvezdama.

Na dan smrti, 22. novembra, Maurisio je preko Vocapa poslao poruku jednom od zaposlenih rekavši da uzima slobodan dan - što se skoro nikada nije dogodilo. Za to vreme, ljudi su u salonu bili veoma nestrpljivi jer su želeli da vide frizersku divu. Kolege su ga zvale, ali je on nudio izgovore zbog kojih ne  može da dođe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mauricio Leal (@maitoleal)

 

Kako se kasnije utvrdilo, već je tada bio uveliko mrtav, a ubica je slao poruke. 

Tog dana se Honijer sa svojim vozačem odvezao do njegove kuće. Vozač je zatekao zatvorena vrata, ali je primetio otvoren prozor spavaće sobe. Kada je ušao unutra, pronašao je dva tela na krevetu. Bila je to užasna scena, a činilo se da je Maurisio izbo majku i potom počinio sepuku - japansku formu ritualnog samoubistva tako što je sebi rasporio utrobu.

Honijer, koji je živeo u istoj kući, rekao je da su  majka i brat tog jutra doručkovali kada je izašao.
Autopsija je, pak, pokazala da su bili mrtvi više od 30 sati i da je frizer u telu imao zopiklon, lek za spavanje. Policija je primetila i da Honijer ima posekotine na rukama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mauricio Leal (@maitoleal)

 

Umešani i dileri droge

Istraga o ubistvu je pokrenula i drugu istragu o pranju novca i nezakonitom bogaćenju. Kako se navodi, Leal je bio povezan sa dilerima drogom. Frizer je imao tri računa za štednju na kojima je ukupno bilo pola miliona dolara.

Mesecima su ti računi dnevno dobijali depozite od 50.000 dolara, a novac je kasnije transferovan u druge banke. Policija smatra da, iako je njegov posao cvetao, nije mogao da zaradi toliko novca od frizeraja. Sumnja se da je Maurisio radio za Gran alianzu (Veliki savez), savez nekoliko različitih narko-kartela koji deluju u Kaliju.

Vlasti su zaplenile sva njegova sredstva i imovinu. Leal, koji nije imao partnera i decu, sakupio je velike svote novca, posedovao je kuću vrednu više od pola miliona dolara i uspešno je rukovodio poslom.

Honijer je nedeljama planirao kako da se dokopa njegovog bogatstva, ali mu je policija zakucala na vrata u međuvremenu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: El Pais

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike