Duterte zapretio nevakcinisanima: Ko ne bude poštovao mere, biće uhapšen!

06.01.2022

15:07

0

Policija ima ovlašćenje da hapsi neposlušne, poručio je

Duterte zapretio nevakcinisanima: Ko ne bude poštovao mere, biće uhapšen!
Copyright Profimedia

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je danas da će nevakcinisani građani biti uhapšeni ukoliko ne budu poštovali mere obavezne izolacije.

- Ako osoba ne poštuje meru obavezne izolacije, ako izađe iz svoje kuće i obiđe zajednicu, biće obuzdana. Policija ima ovlašćenje da hapsi neposlušne - rekao je Duterte.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su dnevne infekcije koronavirusom na Filipinima danas dostigle najviše nivoe sa 17.220 slučajeva.

- Odgovoran sam za bezbednost i dobrobit svakog građanina Filipina - poručio je Duterte i dodao da svako ko ne odobrava njegovu politiku može da podnese tužbu protiv njega.

Prema podacima od kraja prošle godine, 49,8 miliona ljudi je u potpunosti vakcinisano, ili 45 odsto njih od 110 miliona stanovnika.

S obzirom da zemlja beleži sve veći broj slučajeva zaraze koronavirusom, zdravstveni stručnjaci upozoravaju da bi mogli ponovo da izvrše pritisak na zdravstvene sisteme.

Na Filipinima su do sada potvrđeno 43 slučaja omikron soja koronavirusa, što je navelo vladu da ranije ove nedelje pooštri mere ograničenja.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike