Kralj gafova, čovek koga je progutao kit i nezaboravni aerobik: Ovo su najluđi događaji koji su obeležili 2021. godinu (FOTO/VIDEO)

02.01.2022

08:21

0

Kratki podsetnik

Kralj gafova, čovek koga je progutao kit i nezaboravni aerobik: Ovo su najluđi događaji koji su obeležili 2021. godinu (FOTO/VIDEO)
najluđe stvari 2021 - Copyright AP Photo/Youtube/Profimedia

U moru događaja koji su obeležili 2021. godinu nije zgoreg da se podsetimo i onih neobičnih, smešnih, pa čak i bizarnih.

Bilo je i vesti za koje smo mislili da nisu istinite ili da se radi o šali i satiri, ali smo ubrzo uvideli da život zaista piše drame.

Ples za vojni udar

Dok je instruktora fitnesa King Hnin Vai u Mjanmaru plesala i demonstrirala vežbe za mišiće pred kamerama, nije shvatila da se iza njenih leđa odvija državni udar.

U kadru se može videti konvoj oklopnih vozila, ali to energičnu King nije zaustavilo.

U tom trenutku vojska Mjanmara je sprovodila vojni udar, privela Aung San Su Ći i ostale demokratski izabrane lidere iz iste stranke.

Nesrećni kruzer

U martu je ceo svet danima gledao kako se  "Evergiven", jedan od najvećih kontejnerskih brodova, nasukao dijagonalno u Sueckom kanalu, poremetivši globalnu trgovinu.

Uprava Sueckog kanala tražila je više od 900 miliona dolara odštete za operaciju spašavanja i druge gubitke, što je kasnije spušteno na 550 miliona dolara.

Profimedia
 

Najmanje 300 brodova bilo je zarobljeno i nije moglo da nastavi put, a niko se nije osuđivao da krene zaobilaznom rutom oko Rta dobre nade.

Ne, Tramp nije obukao pantalone naopako

Na jednom snimku sa državne konvencije Republikanske stranke u Severnoj Karolini, mnogima se učinilo da je bivši predsednik SAD, Donald Tramp, obukaopantalone naopako.

Video se proširio veoma brzo društvenim mrežama, ali se, naravno, radilo o šali, odnosno, montaži.

Istina je i dalje tamo negde

Teoretičari zavera, ljubitelji naučne fantastike i tzv. ufolozi decenijama očekuju od američkih vlasti da priznaju postojanje vanzemaljaca.

Tako nešto se nije dogodilo, ali je Pentagon obelodanio da je američka mornarica snimila NLO u obliku piramide i jedan sferičnog oblika kako nadleću dva ratna broda.

Iznenađujuće snimke, koje je razarač američke mornarice snimio kamerama za noćni vid, čini nekoliko tajanstvenih, blistavih objekata na nebu. Američki zvaničnici su zagolicali javnost priznanjem da postoje neki leteći objekti koje nisu uspeli da identifikuju, i da, navodno, ne znaju o kakvoj tehnologiji je reč.

Slično se dogodilo i sa dugoočekivanim objavljivanjem dokumenata o ubistvu predsednika Džona Kenedija. Nije otkriveno ništa novo, ali je potvrđeno kojim se sve metodama služila CIA tokom Hladnog rata.

Jona iz Masačusetsa

Majkl Pakard, lovac na jastoge iz Kejp Koda, ušao je u istoriju jer ga je progutao kit!

Pakard je ronio nedaleko od obale Provinstauna, u Masačusetsu, kada se pojavila neman.

- Spustio sam se oko 13 metara u dubinu, kada sam osetio neki udarac i sve je postalo mračno. Osetio sam da se pomeram, ali sam pomislio - o Bože, da li me je ujela ajkula. Onda sam shvatio da nema zuba, a da nisam ni osećao veliki bol. Tada sam uvideo - u kitovoj čeljusti sam i on pokušava da me proguta - rekao je Pakard za medije, a prava sreća je da je iz ove avanture prošao samo sa povređenim kolenom.

Rupa u Meksiku

Ogromna rupa prečnika oko 60 metara, koja se pojavila u polju u meksičkom gradu Santa Marija Zakatepek, napravila je pravu pometnju, posebno porodici čija se kuća nalazi tik pored provalije. Oni su odmah evakuisani, a rupa je bila duboka 20 metara.

Profimedia
 

Živ i posle 24.000 godina

Naučnici su uspeli da ožive sićušnog rotatorija, vrstu beskičmenjaka, koji je 24.000 godina bio zamrznut u sibirskom permafrostu. Nakon što su je ugrejali i nahranili, ova životinjica je odjednom postala aktivna pa je čak počela da se razmnožava.


Zlatne pošasti

Konzervacionisti u Minesoti morali su da zamole ljude da prekinu sa puštanjem ribica iz akvarijuma u jezera i reke, jer su postale štetočine i narušavaju prirodnu ravnotežu.

Zvaničnici Bernsvila, predgrađa Mineapolisa, podelili su na društvenim mrežama neverovatne fotografije zlatnih ribica, veličine ragbi lopte, koje su otkrivene u tamošnjem jezeru.

Dvojnici Sunđer Boba i Patrika

Na dubini od 1.885 metara pronađena su dva stvorenja koja neverovatno liče na popularne crtane likove Sunđer Boba i njegovog drugara Patrika. Ipak, naučnici su objasnili da u stvarnosti sunđeri i morske zvezde nisu prijatelji jer se zvezde hrane sunđerima!

Napad škorpiona

Nakon snažne oluje koja je pogodila egipatski grad Asuan, pojavio se veliki broj škorpija koje su usmrtile troje ljudi, a stotine su zadobile zdravstvene probleme nakon uboda.

Jedan zvaničnik egipatskog ministarstva zdravstva potvrdio je da se više od 450 ljudi prijavilo lekarima zbog uboda škorpija.

Kameno iznenađenje

Nikad se ne zna šta ćete da dobijete presecanjem kamena ahata, ali niko nije očekivao da će pronalazak iz brazilskog Soledada oduševiti ceo svet - kamen u potpunosti liči na lika iz "Ulice Sezam".

Youtube/VESA Channel
 

Čarobnjak ostao bez posla

Novozelandski grad Krajstčerč izbacio je službenog čarobnjaka sa platnog spiska posle 23 godine radnog staža.

Jan Brankeberi Čenel (88) godišnje je zarađivao 16.000 novozelandskih dolara (oko 9.800 evra) za „čarobnjačku magiju" i promociju grada.

Međutim, gradski oci odlučili su da raskinu ugovor sa njim, navodeći da Krajstčerč ide u modernijem i raznovrsnijem smeru.

AP Photo/Mark Baker
 

Priznao pljačku banke na samrtnoj postelji

Proteklih 50 godina, Tomas Randel bežao je od zakona jer je izveo jednu od najvećih pljački banaka u Klivlendu. Šest meseci nakon pljačke, u leto 1969. godine, počeo je da živi u Bostonu pod novim imenom. Ni ćerka ni žena nisu za to znale dok im nije sve ispričao na samrtnoj postelji.

Nepoznat broj

Jedan američki planinar izgubio se u prirodi, a spasilački tim nije mogao da ga dobije na mobilni telefon zato što se iz principa nikad ne javlja na pozive sa nepoznatih brojeva. Srećom, sam je našao put do kuće pošto su spasioci verovatno već digli ruke.

Kondorov let

Postoji oko 160 kalifornijskih kondora na području te države, a iako su veoma retki, oko 20 njih terorisalo je kuću jedne žene! Sjatili su se na njenu verandu i nisu odlazili danima. Uništili su prilaz, ukrase i dekorativne zastave, a svuda je bio njihov izmet.

Bludni sveštenik

Najmlađi biskup Španije, Havijer Novel, ostao je bez svih crkvenih ovlašćenja nakon što se oženio psihološkinjom, autorkom erotskih romana. Novel je nakon toga tražio posao agronoma u regionu Barselone.

Lažna ruka

Jedan zubar u Italiji zapanjio je javnost kada se na punktu za vakcinaciju protiv kovida 19 pojavio sa lažnom, silikonskom, rukom. Gvido Ruso je rekao da nije pokušavao da prevari vladu ili bilo koga drugog, već da je želeo da uloži lični protest zbog obavezne vakcinacije.

Slonovsko putovanje 

Mesecima su kineske vlasti pratile krdo lutajućih slonova. Posebno su privukli pažnju snimci njihovog odmora, nakon 15-mesečnog putovanja daleko od njihovog prirodnog habitata.

Njihova odiseja je očarala ljude širom sveta, a kineske vlasti se maksimalno angažovale kako bi pratile krdo i držale ga dalje od stambenih naselja. Osmočlani tim vatrogasne brigade Juana pratio je slonove 24 sata dnevno, i na tlu i iz vazduha uz pomoć drona.

Slike snimljene dronom pokazale su slonove kako spavaju u šumi, odmarajući se nakon putovanja koje je trajalo 500 kilometara. Putovanje ove grupe slonova, prvi put primećeno nakon što su napustili prirodno stanište u martu 2020, privuklo je veliku pažnju na kineskim društvenim mrežama iako je njihovo, ponekad destruktivno prisustvo, uzrokovalo štetu od najmanje 6,8 miliona juana (1,07 miliona dolara).

Neprikosnoveni Bajden

Otkad je postao predsednik SAD, ne prestaje da se govori da li je Džo Bajden mentalno sposoban da obavlja tu funkciju, a posebno se sumnja da pati od demencije. Veoma brzo je dobio i nadimak "kralj gafova". Na brojnim događajima je dremao, često se zbunjivao, ali jedna scena se posebno istakla.

Tokom gostovanja u poznatoj emisiji CNN, Bajden je stajao zbunjeno pored i u jednom trenutku je podigao ruke i stisnuo pesnice.

Osim toga, borbu protiv klimatskih promena obeležio je kada se na samitu u Glazgovu pojavio u pratnji impozantnih vozila, čak njih 85. Broj kola koji prati Bajdena je obično oko deset.

U borbi protiv klimatskih promena uvek se ističe kako treba smanjiti emisiju štetnih gasova, manje voziti automobile ili iizbegavati letenje avionom, a čini se da je Bajden to sve ignorisao.


Ipak, najupečatljivije je bilo kada je pao niz stepenice predsedničkog aviona i to tri puta.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike