Svako sedi na svom zdravlju: Oblik zadnjice otkriva rizik od određenih bolesti

19.07.2021

20:45

0

Autor: Z. A.

Četiri najčešća oblika guze – u obliku srca i slova V, okrugla i kvadratna

Profimedia

Svi ženski oblici i veličine zadnjica su divni koliko god vam to na prvu loptu bilo smešno! Ali ako nisi znala, ispostavilo se da različiti oblici stražnjice mogu mnogo toga otkriti o zdravstvenom stanju njihovih vlasnica.

Većinu ženskih stražnjica možemo svrstati u četiri kategorije – kvadratna, srcolika, okrugla i u obliku slova V. Naravno, tokom godina podložene smo promenama njenog oblika, ali pravilna vežba može vam pomoći da ona ostane zategnuta. Međutim, oblik zadnjice određuje položaj tela karlice i kukova u telu.

možda će vas i ovo zanimati

Dokazano je kako i sve veći broj žena ima ravnu zadnjicu i pati od takozvanog sindroma mrtve zadnjice za koji je glavni krivac dugotrajno sedenje koje može uzrokovati glutealnu amneziju.
Ali, srećom, kao što smo već naveli, rešenje situacije je aktiviranje donjeg dela tela putem vežbi ili kretanja.

Iako ne postoji savršen oblik zadnjice jer su sve seksi na svoj način, u svetu plastične hirurgije najpoželjniji oblik je naopako postavljeni stražnji deo srca, sličan zadnjici srcolikog oblika, prema plastičnom hirurgu s Beverli Hilsa J. Timotiju Kacenu. Naravno, promena veličine i oblika zadnjice moguća je vežbanjem i dizanjem tegova; međutim, ako žena želi preći iz jednog ekstremnog oblika u drugi, obično se podvrgavaju plastičnim operacijama.

Kim Kardašijan, Kajli Džener Profimedia

Koji je razlog za popularnost velike zadnjice?

Danas je to norma u našem svetu zbog poznatih osoba poput Kim Kardašijan, Dženifer Lopez, Niki Minaž. Mnoge žene se osećaju ženstvenijim i privlačnijim s velikom zadnjicom, a i mnogi muškarci dele njihovo mišljenje. Kad biste pogledali svaku zadnjicu na svetu, otkrila biste da postoje četiri uobičajene vrste kod žena i muškaraca koje vam mogu reći koliko je neko zdrava osoba. Pa šta četiri najčešća oblika zadnjice – u obliku srca, u obliku slova V, okrugle i kvadratne – govore o ukupnom zdravlju tela?

Pogledajte ilustraciju i proučite koji je vaš oblik zadnjice, a u nastavku teksta otkrijte šta oblik vaše zadnjice govori o vašem zdravlju.

Profimedia

Kvadratna

Smatra se kako kvadratne guze nastaju zbog visokopozicioniranih kostiju ili dodatnih masnoća baš na kukovima, zbog čega često mogu izgledati pljosnato. Ovaj oblik zadnjice može ukazivati na probleme s imunološkim sistemom, ali i biti naznaka razvoja naslaga masti oko kukova. To može biti povezano s povećanim rizikom za moždani ili srčani udar.

Srcolika

Srcoliki oblik stražnjice mnogi percipiraju kao idealan i estetski najprivlačniji oblik zadnjice. Ipak, žene koje imaju ovaj oblik zadnjice sklone su dobijanju viška kilograma, posebno u predelu struka, pa su sklonije razvoju srčanih bolesti.

Profimedia

Slovo V

Stražnjice u obliku slova V, odnosno takozvanog obrnutog trougla najčešće su kod žena starije životne dobi. Takođe, javlja se kod žena s niskim nivoom estrogena i obično se ona promeni u ovaj oblik nakon što žene uđu u menopauzu. Tada se nivo estrogena drastično snižava, što uzrokuje premeštanje masti na druge delove tela, a posebno na struk. Ako vam zadnjica ima ovaj oblik, a osoba ste mlađe životne dobi, onda nastojte da unesete što više proteina u prehranu i prionuti na vežbanje.

Okrugla

Kod okruglih zadnjica masnoće su ravnomerno raspoređene i u donjem i u gornjem delu, pa stvaraju oblik koji je veovima slovio kao oblik koji simbolizuje žensku plodnost. Proporcionalna zadnjica uglavnom je znak zdrave osobe, piše miss7.24sata.hr.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti