Finska deca spavaju u kartonskim kutijama, a jermenska biraju zanimanje kada im nikne prvi zubić

22.07.2021

18:55 >> 19:20

0

Vaspitanje dece se razlikuje od porodice do porodice, a zamislite tek kako se razlikuje od naroda do naroda

Finska deca spavaju u kartonskim kutijama, a jermenska biraju zanimanje kada im nikne prvi zubić
Copyright Pixabay

Roditelji širom sveta imaju svoje jedinstvene načine vaspitanja deteta, ali svima je zajedničko jedno, oni svojoj deci uvek žele najbolje i vaspitavaju ih najbolje što umeju.

Pred vama je nekoliko interesantnih običaja koje različite kulture praktikuju kada je o roditeljstvu i vaspitanju dece reč.

Pročitajte još

Mauritanijski roditelji pljuju u lice svojoj deci

Narod Volof iz Mauritanije misli da njihova pljuvačka može da sačuva njihove reči, pa pljuju po svojoj novorođenčadi kako bi se njihovi blagoslovi zadržali na detetu. Majke obično pljuju po licu, a očevi u uši svoje bebe i razmazuju pljuvačku po glavi jer veruju da na taj način obezbeđuju detetu blagosloven život.

Pexels

Norvežani puštaju svoju decu da spavaju napolju na temperaturama nižim od nule

Uobičajeno je da roditelji u skandinavskim zemljama ostavljaju malu decu u kolicima ispred restorana, čak i tokom hladnog zimskog dana, dok oni unutra uživaju u toplom napitku ili ručku. Veruje se da ih leden i svež vazduh održava u formi i da su tako otpornija na bolesti.

Pexels

Kenijske majke nikada ne gledaju u oči svoje bebe

Iako su žene Kisii u Keniji veoma vezane za svoju decu, one odvraćaju pogled čim se njihove bebe i najmanje uzbude. To je njihov način da nauče dete da ne traži previše pažnje.

Vijetnamski roditelji uče svoju decu da piške po komandi

Svaki put kad vijetnamska deca pokažu znake da moraju da piške njihove majke proizvedu prepoznatljiv zvuk zvižduka. Do devet meseci deca mogu da povežu taj zvuk sa mokrenjem i nauče sama da idu u toalet.

Pexels

Finske bebe spavaju u kartonskim kutijama

Majkama u Finskoj država tradicionalno dostavlja kutiju u kojoj se nalaze korisni dodaci za početak. Pored sitnica, paket sadrži i tanki dušek, tako da roditelji tu kutiju koriste kao prvi krevetac svog novorođenog deteta.

Japanska deca jedu sve i nikad se ne ugoje

Japanski roditelji, ali i školske menze, izuzetno obraćaju pažnju na to od čega se sastoje svakodnevni obroci dece. Svi zajedno praktikuju biljne dijete, uključujući i male porcije koje sadrže raznovrsne visoko hranljive namirnice. Takođe, oni se nikada ne prejedaju.

Pexels

Danska deca kače cucle na drvo

U Danskoj, kada mala deca napune tri godine i prerastu naviku sisanja, ona ostavljaju dude na grani posebnog drveta kako bi se konačno oprostila od svojih umirujućih igračaka.

Jermenske bebe rano biraju svoje buduće profesije

U okviru rituala, kada se bebi pojavi prvi zubić, jermenske majke poređaju brojne igračke ispred njih. Prva stvar za koju pokažu interesovanje trebalo bi da predviđa njihovu buduću karijeru.

Pexels

Knjiga obično predstavlja naučnika, novac simbolizuje bankara, a nož je znak da će dete postati lekar.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike