Često sanjate da padate? Da biste se oslobodili ovih snova, potrebno je da uradite jednu stvar

29.05.2022

16:49

0

Ovakvi snovi su uglavnom povezani sa situacijama iz života

Često sanjate da padate? Da biste se oslobodili ovih snova, potrebno je da uradite jednu stvar
Žena spava - Copyright Profimedia

Noćne more uglavnom imaju veze sa nekim iskustvom ili doživljajem iz stvarnog života. Kada nam se nešto događa, bilo da je lepo ili da nas muči, često taj događaj projektujemo kroz snove. Nekada direktno, a nekada kroz simboliku koja ume da bude komplikovana.

Otkrićem uzroka takvih snova, sasvim sigurno ćete doprineti tome da dođete do spoznaje o potisnutim strahovima, a potencijalno i do njihovih rešenja.

Sigurno vam se nekada dogodilo da ste se trgnuli iz sna, zbog onoga što ste sanjali. Mnogi, u takvim trenucima, imaju osećaj da gube tlo pod nogama, a srce često ubrzano lupa. Čak se i san oduži kao da padamo, pa doživljaj bude prilično realističan.

Pixabay
 

 

Takvi snovi su uglavnom povezani sa situacijama u kojima se osećamo iznevereno i bez neophodne podrške. Bilo da je u pitanju neko životno razočaranje, prekid veze ili prijateljstva, ali ovakve životne situacije mogu da se preslikaju na snove u kojima sanjamo da padamo.

Psiholozi ovakve snove tumače kao poziv sopstvene podsvesti da se suočimo sa svojim emocijama i prevaziđemo osećaj napuštenosti. Sa rešenjem životne situacije, nestaju i ovakvi snovi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike