Jeste li ekstrovertni ili introvertni? Uradite test ličnosti za koji vam treba samo jedan – limun

17.01.2022

21:32

0

Ovo je neobičan, ali zanimljiv test. Nećete morati da odgovarate na pitanja, već da uradite pravi mali eksperiment

Jeste li ekstrovertni ili introvertni? Uradite test ličnosti za koji vam treba samo jedan – limun
Profimedia

Testovi ličnosti uvek su zanimljivi i iz njih često možete naučiti nešto novo. Ovaj put donosimo vam na prvi pogled neobičan test koji ne možete rešiti online.

Nećete morati da odgovarate na pitanja tipa kako biste reagovali u određenoj situaciji ili kako se osećate prilikom određenih događaja u svom životu. Za ovaj test ličnosti, poznat kao „limun test“, biće vam naravno, potreban limun.

Iako neuobičajen, ovaj test ličnosti koristi čulo ukusa da odredi osobine ličnosti onih koji se podvrgnu ovom testu. Ovo nije test kojim ćete proveriti da li imate „kiselu“ narav.

Limun test odrediće tvoje osobine ličnosti i jeste li više ekstrovertna ili introvertna osoba i to pomoću vaše pljuvačke. Test radi na sledećem principu, a sve je potkrepljeno i naučnim činjenicama.

Retikularni aktivacijski sistem (RAS) deo je našeg mozga koji stimulišemo društvenim kontaktom i unosom hrane. Naučnici su došli do zaključka kako je RAS kod introvertnih osoba aktivniji.

Pixabay
 

To znači da introverti proizvode više pljuvačke kad im je ovaj sistem simuliran. Fizička reakcija osobe na limunov sok određuje nivo njihove introvertnosti.

Za uspešan limun test ličnosti, sledi uputstva koja vam donosimo u nastavku:

1. Tupferom ili štapićem za uši uzmite uzorak svoje pljuvačke i izmerite ga

2. Iscedite limunov sok na svoj jezik i „promućkajte“ ga u ustima nekoliko sekundi

3. Tupferom ili štapićem za uši pokupite pljuvačku koju ste proizveli

4. Izmerite tupfere i uporedite težinu

Pixabay
 

Za bolje razumevanje rezultata i poređenje, nagovorite i prijateljicu da takođe učestvuje u ovom testu. Ako je težina drugog uzorka bila teža od prvog, prema testu, imaš ličnost introverta jer ste proizveli više pljuvačke. U suprotnom, ipak ste ekstrovertni.

Ekstroverti proizvedu čak 50 odsto manje pljuvačke od introverta, a te je brojeve teško zanemariti. Zanimljivo je kako možemo saznati jeste li osoba koja voli više vremena da provodi nasamo i da li joj je potrebno vreme da napuni baterije samo kroz to koliko pljuvačke proizvodimo ili ipak više volite provoditi vreme u druženju s drugim ljudima.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi