Narko-mačka: Panamske vlasti presrele macu u pokušaju krijumčarenja droge u zatvor

19.04.2021

13:20

0

Autor: K. Obradović

Nekada su zatvorenicima drogu slali preko golubova pismonoša ili dronova, a sada su za taj posao "angažovali" lokalne mačke

Printscreen/Sri Lanka police

Pre nekoliko dana panamske vlasti su sprečile jednu mačku da u zatvor Nueva Esperanza prokrijumčari više vrsta droge u vrećici koja joj je bila privezana oko vrata.

Neobičnu prestupnicu su čuvari presreli ispred vrata zatvora u pokrajini Kolon, severno od glavnoga grada Paname, u kojem kaznu trenutno izdržava 1.700 zatvorenika.

Upravnik panamskog zatvorskog kompleksa Andres Gutieres novinarima je rekao da je životinja u manjoj vrećici, koja joj je bila zavezana oko vrata, nosila nekoliko paketića kokaina i marihuane.

Gutieres kaže da to nije prvi takav pokušaj izvršenja krivičnog dela. Ceo sistem funkcioniše tako što zatvorenici hranom namame lokalne mace, na šta se one naviknu, pa ih doušnici kasnije koriste za prenos droge.

Unsplash/Tran Mau Tri Tam

Kancelarija okružnog tužioca za droge objavila je na Tviteru da je otvorena istraga o korišćenju životinja u krijumčarenju ilegalnih supstanci u zatvor Nueva Esperanza.

Oni su čak objavili i fotografije paketića s drogom i mačaka uhvaćenih na delu.

A ako ste se pitali da li će i zloupotrebljene mace sada u zatvor, prema navodima tužioca Eduarda Rodrigeza, one će biti premeštene u lokalni centar za udomljavanje kućnih ljubimaca.

Panama je poznata po tome što u 23 državna zatvora kazne odslužuje 18.000 zatvorenika, i većina ih je pretrpana.

Ranije su zatvorenicima Nueva Esperanze prijatelji drogu slali koristeći golubove pismonoše, a neki čak i dronove, prenosi Index.hr.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti