Genijalan trik za uklanjanje mrlja od tamnih lakova za nokte

12.04.2021

14:20 >> 12:37

0

Skidanje može biti prava muka, posebno što sa acetonom nikako ne možete skloniti mrlje koje je ostavio jak pigment iz boje

Genijalan trik za uklanjanje mrlja od tamnih lakova za nokte
Copyright Profimedia

Intenzivne plave, zelene, koralne i druge nijanse laka za nokte često ostavljaju pigmentne mrlje na ploči nokta koje aceton ne uklanja. No, postoji trik koji vam može pomoći.

Stiglo je proleće, a s njim i trend jarkih boja laka na noktima. I koliko god one lepo izgledale na rukama, njihovo skidanje može biti prava muka, posebno što sa acetonom nikako ne možete skloniti mrlje koje je ostavio jak pigment iz boje.

Rešenje koje se nameće je da ih opet nalakirate, no ako biste želeli da imate prirodne nokte – tu je genijalni savet kozmetičarke i umetnice za nokte Betine Goldštajn. Kao što je ona otkrila u nedavnom Instagram videu, sve što vam treba je pasta za izbeljivanje zuba, piše mbg.

Uporne mrlje

– Zeleni i plavi lakovi su prelepi, ali često ostavljaju mrlje – piše Goldštajn u opisu videa. Zbog toga ona na svaki nokat istisne izbeljujuću pastu za zube i utrlja je vlažnom pamučnom blaznicom.

Profimedia

– Trljajte nokte dok više ne vidite mrlju. Nakon nekoliko minuta lak bi odmah trebalo da se podigne – to je zato što većina pasti za zube sadrži etil acetat, koji može efikasno razgraditi lak (a takođe ga ima u većini sredstava za uklanjanje laka) – objasnila je.

Ipak, upozorava da pasta za zube nakon nekoliko minuta može lako isušiti ploču nokta. Ako vam se ne sviđa njeno agresivno delovanje i druge stvari mogu delovati jednako dobro poput prirodnog namakanja nokta u sirće, limun ili sok od narandže. Nakon što vam se ploča nokta očisti – isperite, osušite i navlažite, podseća Goldštajn.

Savetuje da nahranite nokte uljem za kutikule ili kremom za ruke.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike