Mehuričaste pletenice su hit trend – evo kako da ih napravite za 10 minuta

24.04.2021

14:20 >> 11:17

0

Autor: Z. A.

Odlične su za pravljenje kovrdža bez fena i prese

Mehuričaste pletenice su hit trend – evo kako da ih napravite za 10 minuta
Copyright Instagram: @michaelgrayhair

Iako je lepo videti dobro napravljenu riblju kost ili zanimljive pletenice, istina je da nemamo svi vremena, energije ili znanja da uložimo trud u njihovu izradu.

Ali ako volite sam izgled pletenica, ali vam ih se ne da ih pravite, onda svakako morate isprobati mehuričaste pletenice. Ova verzija pletenica zaista se jednostavno pravi, a sastoje se od naduvenih delova kose. I za razliku od klasičnog repa, ovo je zasigurno jedna od lepših frizura za koju ne morate biti profesionalac da biste je napravili.

možda će vas i ovo zanimati

– Mehuričaste pletenice su moderno i razigrano izdanje standardnog konjskog repa, pa ih je mnogo lakše napraviti nego tradicionalne pletenice. Ova se frizura obično sastoji od visokog konjskog repa, sa strateški smeštenim gumicama zbog kojih se kosa naduje i izgleda kao mehur – kaže Miko Branč, frizer i izvršni direktor „Miss Jessie’s“.

U prevodu, ako možete napraviti rep, onda možete napraviti i ovu pletenicu.

Ne samo da će vam ova frizura izgledati kao da ste uložili mnogo više truda nego što zaista jeste, već je i idealna za prikrivanje masne kose.

– Mehuričaste pletenice sjajne su ne samo zato što svima odlično stoje, već se mogu i stilizovati na različite načine. Moj omiljeni stil pletenice u obliku mehurića je „pigtail“, koji može stajati sa strane ili prema zadnjem delu glave – kaže Branč.

Baš kao i kod običnih pletenica, i pletenice u obliku mehurića izvrstan su način za postizanje kovrdža bez upotrebe fena ili prese. Međutim, budući da gumice mogu uzrokovati oštećenja na kosi, Branč preporučuje da kosu najpre pripremite tako da na nju stavite regenerator koji se ne ispira.

– Kad je kosa navlažena, nanesite gel ili losion za oblikovanje kako biste sprečili kovrdžanje i zadržavanje dok je stil osiguran. Nakon nekoliko sati, trebalo bi da vam ostanu lepe kovrdže bez topline – objasnio je.

Evo kako da napravite ovu frizuru:

* Prvo pripremite kosu s kremom ili nekim losionom za oblikovanje kako biste napravili ujednačenu podlogu. Lagana formula pomoći će vam da stilizujete kosu, a ujedno će i mehurići izgledati lepše i stajaće na mestu.

* Stavite kosu u zalizani rep na željenoj visini i učvrstite gumicom na najvišoj tački i što bliže temenu.

* Stavite još jednu elastičnu gumicu za kosu nekoliko centimetara ispod repa. Postavljanje gumica zavisi od dužine kose, a držanje jednake udaljenosti između svakog mehurića najbolji je način za izvrstan krajnji rezultat.

* Nakon što postavite sve gumice na rep, prstima povucite svaki deo kose između gumica. Tako ćete napraviti više mehurića. A da biste licu dodali neku dimenziju, izvucite iz repa nekoliko pramenova kose uz lice.

* Završite frizuru lakom za kosu kako biste ukrotili čuperke, te da frizura duže vremena ostane postojana, piše Real Simple, prenosi 24sata.hr.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike