Neprocenjiv dragi kamen na muzičkoj ikoni: Bijonse ponela Tifanijev retki žuti dijamant

28.08.2021

15:50 >> 16:08

0

Bijonse je prva crnkinja oko čijeg je vrata nakratko zasijao slavni Tifanijev žuti dijamant

Neprocenjiv dragi kamen na muzičkoj ikoni: Bijonse ponela Tifanijev retki žuti dijamant
Copyright Bijonse i Džej Zi, Profimedia

Ikoni američke muzičke scene, Bijonse, pripala je čast da nakratko zabljesne u slavnom Tifanijevom žutom dijamantu u sklopu kampanje za “Tiffany & Co”.

Neprocenjivi kamen od 128,54 karata, koji je Čarls Tifani doneo iz Južne Afrike 1877, dosad su nosile samo glumica Odri Hepbern, zvezda filma “Doručak kod Tifanija” iz 1961, te Lejdi Gaga na dodeli Oskara 2019, a Bijonse je dobila tu čast na snimanju kampanje za “Tiffany & Co”, kojom ova draguljarska kompanija želi da privuče novu, mlađu publiku.

Tiffany & Co, Profimedia

Osim američke pevačice angažovali su i njenog supruga, repera Džej Zija, kao moćan par koji ima velik uticaj na na pop kulturu. A deo američke pop kulture je stvaralaštvo slikara Žan-Mišel Baskijata, čiji se retko viđen rad iz 1982. koristi kao scenografija u kampanji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Kampanja “About Love”, koju je fotografisao Mason Pol, biće plasirana globalno 2. septembra. “Tiffany & Co.” će donirati 2 miliona dolara školarinama i stažiranjima za “Historically Black Colleges and Universities”. Ovo su institucije višeg obrazovanja u SAD, koje su osnovane pre Zakona o građanskim pravima iz 1964. godine – u cilju da služe afroameričkoj zajednici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Ona i njen suprug sada se suočavaju sa kritikama javnosti jer je navodno ovaj žuti dijamant iskopan u rudniku Kimberli u kolonijalnoj Južnoj Africi 1877. godine u kom su radnici prisiljavani da rade u veoma lošim uslovima i nakon toga prodat Čarlsu Tifaniju.

Da li je ovo istina, kako će par reagovati i da li će nešto poremetiti planove ove draguljarske kompanije, ostaje nam da sačekamo i vidimo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike