Savršen bob za hladne dane: Nosi dozu seksepila i prilagođava se i jakoj i slaboj kosi

20.11.2022

16:25

0

Autor: Z. A.

Bob dužine do vilične kosti praktičan je izbor za jesenje i zimske dane, a jednako dobro izgleda kad se nosi s talasima, kovrdžama ili potpuno ravan

Savršen bob za hladne dane: Nosi dozu seksepila i prilagođava se i jakoj i slaboj kosi
Šarliz Teron - Copyright Profimedia

Razmišljate li o promeni frizure, nov trendi izbor za koji frizeri kažu da je kao stvoren za jesenje dane jeste bob dužine do vilične kosti.


Otkriva ramena, kratak je, sa sobom donosi dozu seksepila pa je kao stvoren za sezonu rolki. Suprotno uvreženom mišljenju, piše Glamour, jesen je zapravo idealno vreme da se ošišate na bob frizuru. I fantastičan je za kosu svih kvaliteta, a posebno za slabu i tanku.

Nekako intuitivno, mnogi u letnjim danima biraju kraće frizure, ali duga kosa nije loš izbor za leto jer se uvek može svezati u rep ili punđu. Kad dođu zimski dani, prebacujemo se u pletiva, džempere i rolke, a kratka kosa tada postaje praktičniji izbor i više dolazi u fokus. Upravo je bob dužine do vilične kosti idealan za sezonu rolki, a Glamour ističe kako je ovaj bob poseban zbog svoje praktične dužine.

Ipak, da bi frizura zadržala svežinu i željeni oblik, bitno je redovno ići na šišanje. Nije najjednostavnija za održavanje jer zahteva češće posete frizerskom salonu, s obzirom na to da se izgled frizure menja kako kosa raste, pa počinje da menja oblik. Prednost boba dužine do čeljusne kosti je ta što pristaje različitim frizurama, ali bitno je s frizerom dogovoriti kako bob ošišati, da bi frizura što bolje pristajala.

Kod ravne i talasaste kose potrebno je minimalno truda pa stručnjaci preporučuju bob u francuskom stilu gde je već kod šišanja obavljena većina posla, pa sa stilizovanjem nemate problema.


Kod kovrdžave, teksturirane kose stvar je malo komplikovanija, odnosno potrebno je „doraditi“ oblik frizure kako bi ona pristajala savršeno i ležala na viličnoj kosti.

Sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka mogu biti super inspiracija kod ove frizure, a stručnjaci preporučuju da, pre šišanja, razgovarate s frizerom jer kosa treba da bude prilagođena obliku lica, ali i životnom stilu, kako biste je što lakše održavali.

Što se tiče oblikovanja ovog boba, može se nositi prirodno, osušen na vazduhu, kao i stilizovan pomoću fena, pegle ili figara. Poigrajte se volumenom i talasima tako da, prilikom stilizovanja, menjate smer talasa kako bi kosa dobila dodatan utisak živosti.

Naravno, i potpuno glatka, ravna kosa izgleda fantastično, pogotovo ako je lagano fenirana, u stilu devedesetih godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike