Šta jede i koliko vežba Gvinet Paltrou, pa se i sa 50 slika obučena samo u zlato

30.09.2022

08:43

0

Autor: Z. A.

Podstakla nas je da istražimo njenu životnu rutinu

Šta jede i koliko vežba Gvinet Paltrou, pa se i sa 50 slika obučena samo u zlato
profimedia-0657172520 - Copyright Profimedia

Oskarovka Gvinet Paltrou proslavila je 50. rođendan još jednom „golom fotografijom“, koja otkriva još više nego slične, objavljene za prethodna dva rođendana. Skidamo kapu toj vitkosti i toniranosti tela, ali najviše nas zanima kako to postiže.

Zato valja istražiti šta Gvinet jede (a šta ne), koliko vežba i pomažu li tom izgledu neke njene neobične velnes metode.

Gvinet Paltrou je pre nekoliko dana sa svojih osam milona pratilaca na Instagramu podelila fotografiju u mini-bikiniju, a potom je otišla korak dalje i potpuno odbacila odeću.
Povod za to bio je 50. rođendan.

Proslavljajući posebnu prekretnicu u svom životu, majka dvoje dece htela je da zablista na poseban način i svoje golo telo gotovo je potpuno prekrila zlatnom bojom. Na svom privatnom profilu podelila je samo jednu fotografiju, a na „Goop“ profilu čestitali su joj s nekoliko „razotkrivenih“ fotografija.

U popratnoj objavi na blogu Paltrow objašnjava kako je s ovim fotografijama htela da pošalje važnu poruku: „Osećam se tako dobro što sam napunila 50 godina. Ovako izražavam tu energiju i optimizam koje osećam.“

Prethodno je na istom mestu naglasila kako je srećnica što ima zdravo, snažno telo. A skrivanje te činjenice za nju ne dolazi u obzir, čak ni u „starijoj“ dobi. „Mislim da ne postoje pravila o tome kada bi trebalo da prestanete da nosite određenu odeću“, rekla je jednom prilikom holivudska zvezda. „Trebalo bi da nosite ono u čemu se osećate prijatno“, podstiče svoje pratioce.

Ili ne nositi ništa – ako se tako osećate. Glumica se tako skinula i za svoj 48. i 49. rođendan...

Nadalje je rekla da joj život izgleda postaje sve slađi kako stari i takođe pohvalila svoje telo za sva njegova postignuća. „Moje telo je zbirka tragova i nepravilnosti. Ožiljci od opekotina, davno slomljen prst, rođenje deteta. Seda kosa i fine bore“, napisala je majka ćerke Epl (18) i sina Mozesa (16).

Dalje piše: „Prihvatam fleke i kožu koja se ljušti, bore. Prihvatam svoje telo i nemam potrebu da budem savršena, da izgledam savršeno, da prkosim gravitaciji, logici, ljudskosti. Prihvatam svoju ljudskost.“

Glumica je poznata po tome što, umesto da ode pod nož, pokušava da uspori proces starenja tela vežbanjem, zdravom ishranom i pravilnom negom.

„Volim da vidim žene koje uopšte nisu promenile svoje lice; prihvataju svaki centimetar svoje starosti“, napisala je u jednoj objavi.

Pravila ishrane Gvinet Paltrou

Glumica sledi makrobiotičku ishranu. Dvadesetih godina prošlog veka japanski filozof po imenu Džordž Obsava osmislio je ovu dijetu. Sve se svodi na jednostavnu hranu koja treba biti hranjiva i bez toksina.

To znači da Gvinet jede puno organskih žitarica, svežeg povrća i povremeno porciju organske ribe ili živinskog mesa. Izbegava previše slatku ili prerađenu hranu. Ako jede mlečne proizvode, obično se drži kozjeg mleka. Takođe pokušava da izbegava hleb, premda je rekla da ponekad sebi ipak priušti baget sa sirom.

Takođe - zakazuje detoksikacijska čišćenja jednom godišnje.

Glumica ne jede puno za doručak. Umesto obilnog obroka voli umeša prah 'GoopGlow' u čašu vode, koji sadrži vitamin C i druge antioksidanse. To popije dok vežba u teretani. Nakon vežbanja unosi belančevine. Voli da pojede proteinsku pločicu s maslacem od kikirikija ili smuti s puno proteina. Njeni glavni obroci obično su salata s proteinima, nemasni ćureći takosi i slična jela. Voli malo ugljienih hidrata za ručak.

Gvinetini obroci za večeru slični su njenim receptima za ručak, samo su lakši. Voli da jede povrće lokalnog porekla s proteinima. Neki od njenih obroka za večeru iz njenog kuvara „It’s All Good“ uključuju zdravi rižoto s graškom, zdrav prženi pirinač s keljom i burgere od tune i đumbira.

Nastoji da uvek ima piletinu, testeninu i pirinač u frižieru kako bi mogla brzo da priprema obroke za porodicu. Voli takođe da nasecka povrće, napravi brzi sos i doda prethodno pripremljen pirinač za kuvana jela.

Rutina vežbanja slavne glumice

Gvinet često vežba. Radi po 45 minuta kardio-vežbe pet puta nedeljno (njen kardio često uključuje plesne treninge instruktorke Trejsi Anderson) i 45 minuta vežbe snage kroz vežbe inspirirane jogom pet puta nedeljno. Nije ni čudo što uspeva da ostane tako vitka i zategnuta!

Kad je očekuje neki važan događaj, poveća vežbanje na dva sata dnevno, šest puta nedeljno, a pe nego što je počela redovno da vežba, osećala je kao da ima obešenu, četvrtastu zadnjicu i koščat gornji deo tela. Kaže: „Ako sam ja mogla da transformišem svoje telo, svako to može!"

Voli i kontroverzne velnes prakse

Oskarovka je poznata i po eksperimentisanju s kreativnim i ponekad kontroverznim „velnes rutinama“. Kad bismo premotali film 15 godina unazad, videli bismo da je ona bila ta koja je tada još uvek mistifčnu praksu zvanu joga uvela u mejnstrim – ili barem ona tako tvrdi.

Uz jaja od žada, praktikuje i akupunkturu lica (i tela) u kozmetičke svrhe, ali i za ublažavanje stresa i oslobađanje blokirane energije.

Ona je takođe posvetila celu epizodu „In Goop Health“ (na Netflixu) ženskom orgazmu, koji je, hm, kulminirao stvarnim orgazmom na našim TV ekranima. Govorila je o važnosti orgazma za naše sveukupno seksualno zdravlje i dobrobit, a onda je u drugoj istraživala terapiju ledenom vodom Vima Hofa. Mnogi vrhunski sportisti koriste ovu tehniku kako bi smanjili upalu, stres i anksioznost, povećali koncentraciju i brzinu metabolizma. Uz sve to, izdržati 30-sekundni ledeni udar na kraju toplog tuša ne može biti tako teško, zar ne?

Profimedia
 

Ipak, na kraju dana, glumica se i dalje fokusira na navike koje svi možemo usvojiti. Jede zdravu hranu (posebno povrće i nemasne belančevine), umereno jede šećer i nezdravu hranu i redovno vežba. Izvan kuhinje i teretane, trdi se da dobro spava i daje prioritet brizi o sebi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike