Mama Kejt Midlton reciklira i dečje stajlinge: Princ Luj u košuljici svoga oca, princa Vilijama, staroj 37 godina (FOTO)

03.06.2022

10:59

0

Autor: Z. A.

Duh Dajane živi kroz njene unuke

Mama Kejt Midlton reciklira i dečje stajlinge: Princ Luj u košuljici svoga oca, princa Vilijama, staroj 37 godina (FOTO)
Tan2022-6-2_144959935_1 - Copyright Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP

Na platinastom jubileju kojim se proslavlja 70 godina vladavine britanske kraljice Elizabete II članovi kraljevske porodice i odećom šalju određenu poruku narodu.

Kejt Midlton obukla je beli kaput-haljinu, ali i šešir koji podseća na šešire koje je nosila Ledi Di na smotri britanskih učesnike Golfskog rata 1991. godine.

Vojvotkinja je ovaj kaput već jednom nosila, dakle nije kupljen za ovu svečaniju od svih svečanih prilika već Kejt reciklira nosila ga je prošle godine na premu G7 svetskih vođa, a nosi potpis Aleksandera Makvina.

Koji je, usput budi rečeno, bio i dizajner njene venčanice. Naravno, šešir u kontrastnoj mornarskoplavoj boji koja je kombinovana s belom izradio je Filip Trejsi.

Tanjug
 

Celokupni stajling može se uporediti sa odećom koju je Dajana nosila 1991. dok je posmatrala paradu vojnika koji su služili u Zalivskom ratu. Princezina kaput-haljina, takođe u beloj boji, imala je sličan krst preko zatvarača i veliki beli šešir s kontrastnim širokim obodom. Kejt se paradom provezla u kočiji sa svekrvom Kamilom Parker-Boulz (koja je nosila prugastu svetloplavu haljinu uz odgovarajući šešir mint-plave boje) i svoje troje dece princom Džordžom (8), princezom Šarlot (7) i princom Lujem (4) nakon koje je s balkona Bakingemske palate kraljica Elizabeta II. pozdravila uzbuđeni puk i britanske vojnike.

Paul Grover, Pool Photo via AP
 

Kate je nosila više dragog kamenja, od dijamanata i safira, uključujući par naušnica i privezak ogrlicu za koje se zna da su napravljeni od komada ostavljenih princu Vilijamu kada mu je majka umrla 1997. godine. Kejt ih nosila u brojnim prilikama, a pristaju i velikom zaručničkom prstenu od safira i dijamanata koji je Dajana nosila tokom braka i koji je Vilijam poklonio supruzi 2010. godine.

Za svoje prvo javno pojavljivanje najmlađe dete princa Vilijama i Kejt Midlton bilo je odeveno u kompletić s porukom. Četverogodišnji princ Luj mnoge je vratio u neka davna vremena pojavivši u odeći koju je kao dete nosio njegov otac, princ Vilijam.

Aaron Chown/Pool Photo via AP
 

Kompletić inspirisan mornarskim stilom, u kojem se isticala bela košuljica s plavim detaljima, odenuo je za veliku proslavu kraljičinog platinastog jubileja maleni princ Luj.

 


Naime kompletić koji je nosio star je 37 godina, a izabrala ga je tada za svog sina princeza Dajana.

 

Tanjug
 

Na "Trooping the Colouru" 1985. dvogodišnji princ Vilijam nosio je upravo tu mornarsku uniformu.

Tanjug
 

Ovo nije prvi put da vojvotkinja Kate Middleton odeva svoju dečicu u simbolične komade koji se čuvaju u kraljevskoj kolekciji još iz detinjstva njenog supruga Vilijama. Takođe, poznata je po recikliranju vlastitih komada odeće, pa ne čudi da isto čini s odećom svoje dece.

Profimedia
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike