Saveti frizerke za kovrdžavu kosu: Kako da vaše lokne uvek izgledaju svilenkasto i lepo

07.01.2022

15:48

0

Zbog jedne loše navike, vaše kovrdže mogu da izgledaju neuredno

Saveti frizerke za kovrdžavu kosu: Kako da vaše lokne uvek izgledaju svilenkasto i lepo
profimedia-0142962008 - Copyright Profimedia

Frizerka i vlasnica londonskog salona za ulepšavanje "Unit Four" je u svom TikTok videu objasnila zašto kovrdžava kosa često nakon pranja izgleda kao da je natapirana i puna statičkog elektriciteta.

- Većina vlasnica lokni svoju kosu češlja s četkom, misleći da će je tako lakše ukrotiti - rekla je, što je, tvrdi ona, prva greška kod brige o kovrdžama.

- Osim toga, žene često kosu češljaju nakon pranja umesto pre ispiranja regeneratora koji smanjuje "frizz" efekat - kaže ona i savetuje da se kosa opere i raščešlja s regeneratorom, pod tušem.

Pexels
 

- Dok ste pod tušem, operite kosu i nanesite regenerator, pa se očešljate češljem i isperite. Pustite kosu da se prirodno osuši na vazduhu - poručila je, a ako tada u kosi primetite još čvorova, savetuje češalj sa širokim zupcima i češljanje odozdo prema gore; što funkcioniše i na talasastim frizurama.  

- Počela sam ovo da radim i kosa mi je dosta mekša i lakše se češlja - napisala je jedna žena i dodala da vlasnicama kovrdži savetuje da se otarase presa za kosu kojom mnoge devojke "spale" vlasi.

- Ovi saveti važe samo za kovrdžavu kosu; ako je ravna i tanka nikad je ne češljajte dok je mokra jer je tad najosetljivija pa češljanje doprinosi lomljenju dlake - dodala je frizerka

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike