Šest načina da se vaši ljubimci bezbedno zabave dok su sami kod kuće

07.05.2022

14:49

0

Od poslastica do igara, evo kako da ih zaokupite

Šest načina da se vaši ljubimci bezbedno zabave dok su sami kod kuće
profimedia-0174650249 - Copyright Profimedia

Kako počinjemo da provodimo više vremena van kuće – što znači daleko od naših voljenih kućnih ljubimaca – mi, ljudi i naši krzneni, prijatelji ponovo smo na putu da se prilagodimo novoj rutini.

Poslednja stvar o kojoj želimo da brinemo dok pokušavamo da završimo posao je da li se naši kućni ljubimci osećaju tužno ili im je dosadno, tako da je neophodno da im date neku stimulaciju da ih zaokupite dok vode kuću tokom dana.

Već znate osnovna pravila za ostavljanje kućnog ljubimca kod kuće: dajte im dovoljno hrane i vode, prošetajte psa pre nego što odete i pokupite sve predmete koji bi mogli da im naškode.

1. Napravite bezbedan prostor - prvo i osnovno ostavite svog psa ili mačku u delu kuće gde se osećaju udobno, sigurno i srećno - i gde neće ulaziti nigde gde bi mogli da naprave neki lom (kao što je kuhinja, možda?). Za pse, razmislite o blokiranju dela kuće, recimo dnevne sobe, u kojoj imaju sve svoje omiljene igračke i svoj kutak za dremanje. Svojim macama možete napraviti mesto na prozorskoj dasci, na primer, tu će i odmarati i biti u toku sa spoljnim svetom.

2. Napunite adekvatnu igračku smrznutim poslasticama - za pse, napunite šuplju gumenu igračku puterom od kikirikija ili drugim omiljenim punjenjem i zamrznite je preko noći i pas će imati višesatnu ukusnu zabavu. Za mačke, uzmite nešto slično i napunite njenom omiljenom poslasticom.


3. Obezbedite zabavu - verovali ili ne, postoje TV i Jutjub kanali, i radio stanice prilagođene životinjama. Recimo, neki Jutjub kanali su prepuni ptica koje lete, pokretnih pejzaža i igrica koje životinje netremice posmatraju.
Profimedia
 

4. Namamite zabavu na svoj prozor - nahranite gladne ptice u dvorištu i obezbedite svojim macama prostor odakle će gledati hranilice na prozoru. Ptice će pohrliti na hranu, a vaše mačke će se zainteresovati za ovu akciju napolju! To je jeftin način da oduševite svoje mačke.

5. Postavite prostirku za njuškanje ili grebalice - pospite sitne komadiće ukusnih poslastica u sve pukotine prostirke i pustite svog psa da krene u potragu za svakim komadom. Za mačke, grebalice su pun pogodak, em drže kandže dalje od vašeg nameštaja, em kad se umore imaju prostor za dremku.

Profimedia
 

6. Budite vila mačje trave - pre nego što krenete, pospite mačju travu po krevetima za mačke, raznim ćoškovima ili po igračkama kako bi ih vaše mace otkrivale tokom dana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike