Nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara, bila je broj jedan u svetu mode, a sada je u potpunosti neprepoznatljiva

10.05.2021

14:20 >> 15:00

0

Čuveni supermodel danas puni 56 godina, a već neko vreme se retko pojavljuje u javnosti

Nije ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara, bila je broj jedan u svetu mode, a sada je u potpunosti neprepoznatljiva
Copyright Profimedia

Danas jedan od najuspešnijih i najuticajnijih modela puni 56 godina. Linda Evanđelista se manekenstvom bavila u zlatno doba devedesetih, kada su pistama hodale žene koje su važile za prve supermodele, poput Naomi Kembel, Klaudije Šifer i Sindi Kraford.

Zasijala je na preko 700 naslovnica časopisa širom sveta, a bila je dugogodišnja muza fotografa Stivena Mejsela. Upravo ju je on fotografisao za italijanski “Vog”, zbog čega i dalje drži rekord za broj pojava na naslovnici upravo tog časopisa.

U svet visoke mode ušla je s 19 godina, a pokojni Karl Lagerfeld, tada glavni dizajner modne kuće “Šanel”, za nju je rekao da ne postoji model na svetu koji je profesionalan kao što je ona.

Profimedia

Sarađivala je sa najuspešnijim ljudima iz modne industrije, pa tako i fotografima. Jedan od njih bio je i Piter Lindberg, koji ju je nagovorio da skrati svoju dugu kosu. Linda je to učinila, no zbog toga je dobila otkaz sa čak 16 revija jer se dizajnerima nije svideo njen novi “look”. No, ne zadugo. Godinu kasnije, frizura je postala hit sezone, a nazvana je upravo “Linda”.

Profimedia

U eri supermodela, manekenke su bile poznatije od glumica i pevačica, a Linda je bila u samom vrhu. Činila je i tzv. trojstvo s Naomi Kembel i Kristi Tarlington.

Pored frizure, smatra se odgovornom i za trend tankih obrva, a 1990. je, za časopis “Vog”, izgovorila i jednu od najupečatljivijih rečenica: “Ne budimo se za manje od 10.000 dolara dnevno.”

Profimedia

Kada je 2006. godine rodila sina Avgustina Džejmsa nije htela javno da prizna ko mu je otac. Ipak, 2011. je podnela sudske dokumente koji su potvdili da je njegov biološki otac milijarder Fransoa Anri Pino, suprug glumice Salme Hajek.

I dok smo navikli da godine prolaze, a slavne dame ne stare, niti se menjaju, to izgleda nije slučaj sa Lindom. Ona se poslednjih godina potpuno zapustila, dobila je kilograme i ne liči mnogo na onu Lindu iz zlatnog doba modelinga. Verovatno se zbog toga izuzetno retko pojavljuje u javnosti. A njene retke paparaco fotografije naišle su na nevericu svih onih koji se Linde sećaju u najboljem izdanju.

Profimedia

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike