Kuvar je otkrio koji su delovi piletine najzatrovaniji hemijom i kako se ovo meso priprema leti

19.06.2021

14:50

0

Autor: Z. A.

Otvorite četvoro očiju kad pazarite živinu

Pexels

Pileće meso, uz svinjetinu, spada među najpopularnije namirnice životinjskog porekla na našem tržištu. Iako ima malo kalorija kad se jede bez kožice, nutricionisti ističu da nema baš puno hranljivih materija kao junetina ili ćuretina, ako govorimo o prirodno gajenim životinjama i mesu koje nije „kljukano“ aditivima.

Ukoliko to nije slučaj, ako se snabdevate mesom iz supermarketa, stručnjaci upozoravaju na određene delove pileta gde se ova hemija više zadržava.

Prvo što je važno da znate jeste da živina nije imuna na infekcije tipične za ljude. Zato savetuju da, ukoliko nabavljate meso iz neproverenih izvora, ne uzimate pileće iznutrice, u kojima se nakupljaju štetni „lekovi“ kojima je životinja tretirana, kao i paraziti, piše mondo.rs.

Pixabay

Najkorisnije i najzdravije je belo meso, ali se svakako preporučuje da bude dobro termički obrađeno kako bi se uništili svi mogući patogeni.

Najbolje je kuvati meso u dve vode – prvo bariti pet minuta, a zatim procediti ključalu vodu i sipati drugu u kojoj će se meso skuvati do kraja.

„Savetujem vam da prvo skuvate piletinu kako ne biste brinuli o parazitima i velikoj količini antibiotika kojom je kljukana“, savetuje je kuvar Sergej Sinicin.

On je i preporučio da se prilikom kupovine meso prvo pomiriše – ako osetite miris hemikalija, odustanite, u takvom mesu više nema zdravih sastojaka.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti