Gde držite brašno? Deset namirnica koje čuvamo u špajzu, a mesto im je u frižideru
Morate znati kako se pravilno skladište namirnice naročito posle otvaranja
Postoje neke stvari koje odmah smažemo, pa im skladištenje nije neophodno, dok neke treba da stoje i nešto duže. Posebno je važno, da bismo im produžili rok i svežinu, kako ih skladištimo posle otvaranja.
Postoje proizvodi koje većina ljudi drži u špajzu ili u kuhinjskim delovima, a zapravo im je mesto u frižideru.
Obratite pažnju na sledećih deset.
Paradajz sos
Možite da držite sos od paradajza u ostavi ako ga još niste otvorili, ali čim ga otvorite, morate ga premestiti u frižider.
Banane
Ako ih držite napolju, banane nastavljaju da sazrevaju dok se ne pokvare. Stoga, ako nećete odmah da ih pojedete, stavite ih u frižider.
Čokoladni sirup
Ako ga držite u ostavi, ukus će mu se pokvariti. Zato ga držite u frižideru.
Kukuruz
Ako klas kukuruza ostavite na sobnoj temperaturi, on može izgubiti do 50 odsto šećera.
Integralno brašno
Ako brašno držite u frižideru, mnogo će duže ostati sveže i neće se tako lako pokvariti.
Neslani puter
Stručnjaci kažu da se samo soljeni puter može držati na sobnoj temperaturi, jer se u suprotnom u njemu skupljaju bakterije.
Džem i marmelada
Ako ih nakon otvaranja ostavite na sobnoj temperaturi, morate da ih pojedete u roku od dva dana, kako ne biste rizikovali trovanje hranom.
Domaći puter od kikirikija
Ako kupujete puter od kikirikija, slobodno ga ostavite u špajzu, ali ako ga sami pravite ostavite ga u frižideru da se ne bi pokvario.
Sveži začini
Najbolje je da sveže začine stavite u plastične kese i odložite ih u frižider da budu sveži što duže.
Otvoreno crveno vino
Nakon što ga otvorite i ne popijete do kraja, ostavite crveno vino u frižideru i popijte sutradan. Hladnoća će usporiti proces oksidacije.
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari