Njen jednostavan trik za štednju sve je oduševio: Za tri godine uštedela je novac za stan

01.03.2021

16:50 >> 15:33

0

Svoj recept koji je nasledila od mame otkrila je u jednoj grupi na Facebooku

Njen jednostavan trik za štednju sve je oduševio: Za tri godine uštedela je novac za stan
Copyright Pixabay

Probali ste sve metode štednje i jednostavno vam se ne da. Možda da poslušate jednu Novozelanđanku koja je uspela da uštedi novac za stan. Čeri Hovi postala je pravi hit na internetu pošto je podelila svoj “recept” za štednju, te tako oduševila mnoge svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega štedela samo tri godine.

– Moja majka me je naučila da ovako organizujem trošenje novca i posle tri godine mogla sam da kupim stan – napisala je Čeri, koja tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podeliti na tri različita računa.

– Prvi je račun za uobičajene troškove poput režije, stanarine, prevoza, džeparca… Na drugi račun treba da prebacite novac koji planirate da trošite za odlazak frizeru, kupovini odeće i obuće, poklona, dok na treći račun treba da odvojite novac koji želite da uštedite.

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podela i ne trošiti više od planiranog.

Printscreen

– Nemojte biti u iskušenju da sa drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste vi sami odredili – savetuje Čeri koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

Ipak, moramo da primetimo da je važno imati dovoljno prihoda da mogu da se rasporede na ta tri računa, piše večernji.hr.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike