Par saveta kako da se pripremite za leto – bazeni za dvorište su samo jedna od stvari neophodnih za uživanje u toplim danima

26.04.2022

09:19

0

Na našem tržištu se mogu naći bazeni za dvorište u više oblika i dubina

Par saveta kako da se pripremite za leto – bazeni za dvorište su samo jedna od stvari neophodnih za uživanje u toplim danima
bazen profimedia-0265493086 - Copyright Profimedia

Dugi topli dani, blizina vode, miris kreme za sunčanje i izležavanje na suncu uz dobru knjigu su prva asocijacija na odmor na plaži. Ono za čim žudimo tokom cele godine je osećaj opuštenosti i rasterećenosti koji imamo kada odemo na odmor.

Zbog današnjeg ubrzanog načina života i količine stresa sa kojim se svako od nas na poslu sretne takva vrsta rasterećenja nam je neophodna kako bismo „napunili baterije“ i oslobodili se od napetosti. Dok su neki primorani da opuštanje potraže na moru ili u planinskim centrima, osobe koje imaju taj luksuz da žive u kući, svoje dvorište mogu pretvoriti u pravu oazu mira u kojoj će imati osećaj da su na odmoru od proleća pa sve do početka jeseni. Za tako nešto potrebno je malo ulaganja i truda, a osećaj zadovoljstva zbog nezaboravnih trenutaka koje ste priuštili svojoj porodici trajaće zauvek. Bazeni za dvorište su jedna od prvih stvari koje bi trebalo nabaviti ako želite da svojoj porodici obezbedite pravo uživanje u letu.

Na našem tržištu se mogu naći bazeni za dvorište u više oblika i dubina. Pored onih plitkih na naduvavanje za mališane, postoje i bazeni za dvorište u kojima se bez problema mogu kupati i odrasle osobe. Ako imate veliko dvorište možete da nabavite i veliki pravougaoni bazen u kom može i da se pliva. Tako da, kada dođete kući posle posla, možete uskočiti pravo u bazen i otkloniti svu napetost. Ukoliko se odlučite za kupovinu bazena trebalo bi odmah da razmislite i o nabavci nekoliko ležaljki koje ćtete poređati uz bazen kako biste uživali u sunčanju nakon kupanja. Uz bazen možete vikendom organizovati zabavu za najbliže prijatelje i rodbinu i opustiti se uz roštilj i dobru muziku dok se mališani igraju i trče po dvorištu.

Dobra kolica za bebe, pištolji na vodu, gume i mišići za plivanje...

Za decu bi uz bazen trebalo da nabavite još nekoliko stvari. Ako su baš mali najverovatnije će im trebati gume i mišići za plivanje da bi u potpunosti bili opušteni i bezbedni u vodi. Uz to obavezno idu i lagane lopte za igre u vodi i puške i pištolji na vodu. Ukoliko imate novorođenče trebaće vam i dobra kolica za bebe u kojima vaše najmlađe čedo može spavati. Jednostavno postavite kolica u hladovinu, pokrijte ih pelenom da bebi ne bi smetalo sunce i dosađivale bubice i uživajte u bazenu sa starijom decom. Bebi će sigurno prijati dremka na svežem vazduhu, a vi ćete moći da se u potpunosti opustite i posvetite starijim mališanima.

Ne zaboravite kremu za sunčanje!

Ako ste jedna od onih osoba koje vole da se opuste u ležaljci, zadremaju ili satima čitaju, kreme za sunčanje će vam biti neophodan „rekvizit“ tokom leta. Da biste sprečili opekotine i neprijatne bolove, crvenilo i ljuštenje koji slede nakon što provedete dan na sucu, bolje ujutru namažite kremu sa zaštitnim faktorom. Kreme za sunčanje koje ćete mazati deci treba da budu sa što većim faktorom zaštite i obavezno proverite da li su vodootporne jer se može desiti da se tokom igre u bazenu ili prskanja iz igračaka na vodu krema spere i da uprkos vašem trudu mališani izgore. Ako imate bebu proverite da li krema koju ste odabrali odgovara njenoj nežnoj koži.

Ukoliko obezbedite sve ove stvari na vreme budite sigurni da ćete moći u potpunosti da uživate u letnjim danima sa celom porodicom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike