Trikovi za kuvano vino koje koriste profesionalci: Nije stvar samo u začinima, jednu grešku svi pravimo

05.12.2021

13:50

0

Kuvate li ga na pravoj temperaturi?

Trikovi za kuvano vino koje koriste profesionalci: Nije stvar samo u začinima, jednu grešku svi pravimo
Kuvano vino - Copyright Pixabay

Koje su vam asocijacije na zimu?

Sigurni smo da je jedna od njih i kuvano vino.

I sada ste verovatno pomislili kako već imate super recept koji primenjujete godinama.

Recept kao recept ne dovodimo u pitanje, ali želimo da vam otkrijemo cake kojima se služe profesionalci.

Naravno da ih ne znate, jer ih oni nikada ne bi tek tako otkrili.

Roni Ginaš je stručnjakinja za vino u uglednom restoranu u Kaliforniji, a kuvano vino koje ona sprema je omiljeno u tom lokalu! Sada je dala svojih pet saveta kako da recept za kuvano vino da savršene rezultate!

1. Neka bude jednostavno, kupite lepo vino ali nemojte previše da se istrošite. Ne treba da bude najjeftinije, jer ćete ga ipak piti i želite da bude kvalitetno, ali ne morate ni da se "isprsite" za skupu flašu jer će u procesu kuvanja ipak izgubiti deo bukea i ukusa.

Pixabay
 

2. Temperatura je ključna! Nikako nemojte da pustite da provri, jer će šećer početi da se karamelizuje i mogućnost da zagori je velika. Dobićete čudan ukus, najbolje je pustiti kuvano vino da krčka tik ispod tačke ključanja oko deset minuta.
3. Vina svežeg ukusa idu bolje uz "zelene" začine, kao što su kardamom ili čak bosiljak, dok vina punijeg ukusa idu uz zimske arome kao što su cimet i muskatni oraščić.
4. Eksperimentišite sa dodacima. Ginašova u kuvano vino dodaje i mandarine, suvo voće... Odaberite svoje omiljene zimske arome i dodajte ih u vino.
5. Probajte kuvano belo vino! Osvežavajuća varijanta omiljenog zimskog pića podrazumeva da u rizling dodate šećer, cimet i brendi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike