Isprobajte trik za podgrevanje pice, potrebna su vam samo dva tanjira i čaša vode – biće hrskava i fina

26.01.2023

13:31

0

Autor: Z. A.

Ništa više ne sme i ne mora da se baci, posebno ne divota od pice. A ako nemate mikrotalasnu, ovaj trik je savršen

Isprobajte trik za podgrevanje pice, potrebna su vam samo dva tanjira i čaša vode – biće hrskava i fina
Pica - Copyright Pixabay

Ljudi širom sveta obožavaju da jedu picu, a jedan od najboljih zalogaja jeste pojesti njene ostatke sledećeg dana. Neki vole da je pojedu hladnu, a neki vole da je podgreju. Ukoliko želite savršeno podgrejanu picu koja će imati ukus kao da ste je tek umesili, onda pratite ovaj trik.

Naime, stručnjak iz „Just Spicesa“ podelio je najbolje savete za podgrevanje pice a da joj ivice ne budu vlažne i gnjecave. Pomoću ovog trika će kore biti fine i hrskave.

- Ne bi trebalo da čuvate kriške pice na sobnoj temperaturi preko noći. Tako će se testo navlažiti. Umesto toga, pokrijte ga prozirnom folijom i stavite u frižider - savetovao je.

Pexels
Podgrejana pica

- Ako je pica isporučena u kutiji, izvadite je i stavite u frižider. Karton će upiti vlagu iz sosa i preliva, a vaša pica biće katastrofalna - dodaje.

Što se tiče podgrevanja ostataka, stručnjak savetuje da umesto da stavite kriške na tanjir i podgrejete je u mikrotalasnoj pećnici, stavite još jedan tanjir na vrh pizce kako bi ona imala što manje vazduha. Ovim trikom ćete savršeno podgriejati parćad, a kore se neće navlažiti.

Takođe, treba da stavite čašu vode u mikrotalasnu uz tanjire jer će nastala para sprečiti da testo postane gumeno i tvrde, već će biti lepo i hrskavo.

Pixabay
Podgrejana pica

Ako nemate mikrotalasnu, možete isprobati ovaj trik u rerni ili čak s tiganjem. Samo pazite da koristite papir za pečenje ili aluminijsku foliju za hrskave korice.

Stručnjak je ipak upozorio da hranu ne treba podgrevati više puta ako sadrži mesne ili riblje dodatke jer to može dovesti do trovanja hranom, piše Mirror.

Profimedia
Podgrejana pica

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike