Kako se pravi kupus salata? Možda vam deluje smešno, ali skoro svi naprave ovu grešku, zbog čega ona nema isti ukus kao iz restorana

05.11.2022

13:38

0

Autor: Z.A.S.

Isprobajte ovaj mali, ali zlata vredan trik

Kako se pravi kupus salata? Možda vam deluje smešno, ali skoro svi naprave ovu grešku, zbog čega ona nema isti ukus kao iz restorana
Copyright Pixabay

Da li biste mogli da zamislite da jedete roštilj, pečenje ili neko fino pečeno meso bez kupus salate? Ni mi ne bismo!

Kupus salata je neizostavna na ručkovima, ali i kada dođe do većih porodičnih okupljanja.

Postoji niz jela uz koja možete da jedete kupus salatu i svako će, uz nju, biti još ukusnije. Ipak, domaćice često prave grešku u njenoj pripremi, pa ona ne ispadne ukusna kao u restoranu.

Isprobajte ovaj mali trik i videćete, svi će vas pitati u čemu je tajna.

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • so
  • ulje
  • sirće
  • šećer na vrh kašičice
Pexels
 

Iseckajte kupus sitno i prebacite ga u činiju, a zatim dodajte so i šećer. Nakon toga ga izgnečite rukama i ostavite ga da odstoji nekoliko minuta, a potom sipajte ulje i, nakon toga, i sirće. Sve promešajte i dodajte so na kraju. Upravo so na kraju je ključna za dobru salatu i to je ono gde domaćice najčešće prave grešku. Većina so odmah sipa u salatu, a tek onda dodaju sirće i ulje, što samo dovede do toga da so padne na dno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike