Da meso uvek bude sočno, a kožica hrskava: Nekoliko trikova, za savršeno pečeno pile, koje bi svaka domaćica trebalo da zna
Vi ćete postati veštiji, a ukućani prezadovoljni
Imate li omiljeni nedeljni ručak?
Ne znamo za vas, ali mi smo veliki ljubitelji pečene piletine iz rerne.
Domaće, podrazumeva se.
I još kad se dodaju krompirići... nema ničeg slasnijeg.
Međutim, čak i iskusnim domaćicama se dogodi da pileća kožica ne bude hrskava onako kako bismo želeli.
I zato, primenite ovih nekoliko trikova i uživajte u ukusu domaćeg pečenog pileta sa rumenom hrskavom kožicom.
- Pre ubacivanja pileta u rernu, dobro ga posušite ubrusom, a zatim ga začinite.
- Meso se soli nekoliko sati pre, li noć pred pečenje.
- Meso, tokom pečenja, treba češće da se okreće, podliva i premazuje sosom u kojem se peče.
- Temperatura rerne, na početku, mora da bude jaka, ili da se meso malo proprži u tiganju, kako bi porumenelo sa svih steana i da bi mu toplota zatvorila pore. Nakon toga ga pecite na umerenoj temperaturi.
- Da kožica mesa ne bi zagorela, u sredini ili pred kraj pečenja treba ga prekriti alufolijom. Malo pre kraja je skinite, da se meso lepo zapeče.
SAVET: Za pečenje je bolje uzeti mlado pile, a starija živina je dobra za kuvanje ili dinstanje.
BONUS VIDEO:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari