Grkinja dobila kaznu od šest miliona evra za ovaj saobraćajni prekršaj?! Žena bila u šoku, mi u čudu

29.07.2022

09:26

0

Autor: Z. A.

Zamslite da vama stigne

Grkinja dobila kaznu od šest miliona evra za ovaj saobraćajni prekršaj?! Žena bila u šoku, mi u čudu
pexels-cottonbro-6109664 - Copyright Pexels

U kućnom budžetu niko ne planira stavku za saobraćajne kazne, pa kada kazna stigne uvek je to traumatično iskustvo za svakog. 

Žena iz Grčke je dobila verovatno najskuplju kaznu za parkiranje u istoriji. O neobičnom događaju na ostrvu Rodosu su pre nekoliko dana pisale grčke lokalne novine Rodiaki. Žena je kaznu dobila tokom juna, a kada je otvorila kovertu skoro je pala u nesvest. Na njoj je naime pisalo da je dužna da plati više od 6 miliona evra za nepropisno parkiranje vozila.

Tačan iznos na uplatnici je bio 6.648.444 evra. Prema izveštaju iz novina, žena je prvo pomislila da se radi o kazni od 6.648 evra što je takođe bio ogroman šok. Kad je bolje pogledala, shvatila je da ono u nastavku nisu centi već evri i zaključila da je to neverovatna greška, navodi Jutarnji.hr.

Kako biste vi reagovali? Mnogima bi u tom trenutku skočio pritisak, a nekima bi svakako pozlilo.

Pexels
 

Dan nakon što je dobila kaznu posetila je lokalnu upravu u gradu Rodosu, koja je i izdala kaznu. Pokazala je kaznu službeniku na blagajni i rekla da joj kreditna kartica ne pokriva toliki iznos te da bi radije platila u gotovini. To je bila šala s obzirom na to da je na kazni pisalo da se gotovinom mogu plaćati samo iznosi do maksimalno 100 evra.

Blagajnik nije mogao da veruje šta vidi te je odmah umirio ženu i rekao da je to sigurno nekakva velika greška. Nakon dodatnih provera žena na kraju nije morala da plati ni jedan evro. Nije jasno kako je ova drakonska kazna uopšte napisana, pretpostavlja se da je u pitanju nemar ili greška.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike