24SEDAM POŽAREVAC JKP „Vodovod i kanalizacija“ će nastaviti ulaganja u kišnu kanalizaciju

14.08.2021

13:10

0

Autor: 24sedam

Aleksandar Dimitrijević, direktor ovog požarevačkog preduzeća, kaže za Poportal da će ulaganja u kišnu kanalizaciju biti nastavljena i u narednom periodu

24SEDAM POŽAREVAC JKP „Vodovod i kanalizacija“ će nastaviti ulaganja u kišnu kanalizaciju
Požarevac - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

U proteklih nekoliko godina, ulaganja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac i samog grada Požarevca u kišnu kanalizaciju bila su konstantna, ali i problemi prouzrokovani nepostojanjem iste u određenim delovima grada, pa se često na društvenim mrežama pojavljuju snimci i fotografije velikih količina vode na ulicama, naročito u nižim delovima grada.

Aleksandar Dimitrijević, direktor ovog požarevačkog preduzeća, kaže za Poportal da će ulaganja u kišnu kanalizaciju biti nastavljena i u narednom periodu:
„Naredne godine trebalo bi da se reši pitanje Jug Bogdanove ulice, to je najniža tačka grada. Prvi kolektor je u Lole Ribara, pa visinski ne odgovara, tako da ćemo najverovatnije ići kroz Kosančićevu ulicu. Tu je nekad postojao kanal koji je išao od bivše direkcije Vodovoda, ali je vremenom uništen izgradnjom stambenih objekata. To je bio glavni kanal koji je odvodio vodu iz tog dela grada. Ići ćemo na to da se vrati u prethodno stanje.“


U izlazni kolektor iz grada, koji je pravio dosta problema u sistemu kanalizacije, ali i ekoloških, jer prethodna građevina nije zadovoljavala kapacitete grada, ugrađen je kolektor Fi 1000 od crpne stanice 4 do brežanskog kanala. Ogromne količine fekalnog otpada su i u samoj crpnoj stanici kao i u samoj mreži po gradu:
„Radi se na ispiranju mreže jer se radi o višegodišnjim naslagama, kao i u samim kolektorima. Očekujemo da se uskoro taj posao potpuno završi. Funkcionisaće dobro,jer se već posle nedavnih kiša videlo da kanalizacija bolje funkcioniše. Nadamo se da će grad vrlo brzo biti potpuno očišćen od fekalnih naslaga i da se omogući priključivanje Železničke ulice, Meminca i dela industrijske zone na kanalizaciju grada.“, kaže Dimitrijević.

Industrijska zona će, logično, opteretiti vodovodni i kanalizacioni sistem, a u „Vodovodu i kanalizaciji“ kažu da je i na toj lokaciji bio visok nivo otpadnih voda koje su već drastično opale, pa se očekuje dobro funkcionisanje u ovom delu sistema.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike