24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik primio i nagradio Aleksandra Taleskog, vatrogasca-spasioca i heroja

04.11.2021

11:12

0

Autor: 24sedam

Mladi sugrađanin u nedelju, van dužnosti, iz sobe pune dima, spasio je nepokretnu Kikinđanku, pozvao vatrogasce i Hitnu pomoć i pomogao njenom suprugu da spreči da posledice požara

24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik primio i nagradio Aleksandra Taleskog, vatrogasca-spasioca i heroja
CDA_1266-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Aleksandra Taleskog, vatrogasca-spasioca iz Kikinde, primio je i nagradio gradonačelnik Nikola Lukač.

Naš mladi sugrađanin u nedelju, van dužnosti, iz sobe pune dima, spasio je nepokretnu Kikinđanku, pozvao vatrogasce i Hitnu pomoć i pomogao njenom suprugu da spreči da posledice požara, koju je prouzrokovala slavska sveća, budu veće. Mladog vatrogasca spasioca, koji je u službi nepune tri godine, prethodno je pohvalio i nagradio ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

- Ne mogu reći da mi ne prija ova pažnja, zahvalnost građana, mojih pretpostavljenih, ministra i gradonačelnika. Jedno vreme živeo sam u inostranstvu. Oduvek me je privlačio ovaj poziv. Za mene je to jedan od najhumanijih poslova. Da biste bili vatrogasac- spasilac, morate, pre svega, da budete spremni u svako doba dana i noći. Mislim da ću ovim delom pozitivno uticati na mlade. Ukoliko su fizički sposobni preporučujem im da postanu i oni vatrogasci-spasioci. Lep je osećaj biti heroj grada - priznao je Taleski.

Opština Kikinda
 

Dodao je da je već bio u sličnim situacijama.

- Vadio sam nakon saobraćajne nesreće ljude iz vozila. Neki su bili u besvesnom stanju. Tom prilikom smo spasili četiri života. Bez pogovora smo ulazili u upaljene kuće - ispričao je Taleski.

Prijemu u čast kikindskog heroja, prisustvovao je i Zoran Budiša, v.d. načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi.

- Ispunjava me osećaj ponosa jer sam na čelu grada koji ima heroje, naročito u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu. Verujem da su svi Kikinđani ponosni na naše heroje. Aleksandar Taleski je istinski heroj. Želimo da mu odamo priznanje za ovaj podvig. Svi pripadnici Vatrogasno-spasilačkom bataljona potvrđuju da je Kikinda zaista grad dobrih ljudi. Aleksandar nije imao dilemu da svoj život stavi u funkciju spasavanja života starijih sugrađana - saopštio je Lukač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike