24SEDAM KIKINDA Kikinđani uživali u muzičko - poetskoj večeri "Buđenje svesti"

23.07.2021

14:45

0

Autor: 24sedam

Na moje iznenađenje, 27. maja, dodeljena mi je medalja “Ivana Bunjina” prvog ruskog Nobelovca - kaže književnica

24SEDAM KIKINDA Kikinđani uživali u muzičko - poetskoj večeri "Buđenje svesti"
CDA_4223-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Nada Aničić - Crljenica, naša poznata književnica, dobitnica tri velika priznanja od ruske Republike Krim i ansambl „Renesans“, poklonili su Kikinđanima muzičko-poetsko veče "Buđenje svesti". Uoči izlaska na scenu priznala je da imala malu tremu.

- Ja sam Sremica i Vojvođanka. U toj kolevci sam odnjihana, u Vojvodini sam odrasla. To je najlepše krilo mog detinjstva - rekla je ona.

Publici je potom podarila misaonu, duhovnu i filozofsku poeziju, kao i poemu “Vinom putir orošeni” u kojoj peva o Fruškoj gori i Vojvodini. Nada Aničić- Crljenica ponosna je dobitnica tri velika priznanja za poštovanje i negovanje ljubavi prema ruskoj književnosti.

- Na moje iznenađenje, 27. maja, dodeljena mi je medalja “Ivana Bunjina” prvog ruskog Nobelovca. U mojoj knjizi „Psalmi u svili duše“, nalaze se dve pesme posveće Dostojevskom. Osvojila sam još dve zlatne medalje za poeziju i prozu - dodala je ona.

Muzičko- poetskoj večeri koju su organizovali Kulturni centar i Udruženje građana “Krila anđela” iz Novih Kozaraca, prisustvovao je i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

- Sa zadovoljstvom smo ugostili našu poznatu književnicu. Nada Aničić- Crljenica zadužila je našu Vojvodinu i Srbiju fantastično nas predstavljajući u svetu. Povod za ovo gostovanje svakako su nagrade koje je dobila od Ruske Federacije - saopštio je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike