24SEDAM KIKINDA "Zoppas" donirao kardiotokograf kikindskom Dispanzeru za žene

03.11.2021

16:14

0

Autor: 24sedam

Naš motiv je da pomognemo lokalnoj zajednici kako bi Kikinđani imali što bolju zdravstvenu zaštitu - rekao je Dorijan Štefanuc, plant menadžer pogona kompanije "Zoppas"

24SEDAM KIKINDA "Zoppas" donirao kardiotokograf kikindskom Dispanzeru za žene
CDA_1158-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Fabrika "Zoppas" donirala je kikindskom Domu zdravlja, kardiotokograf i ovim činom još jednom potvrdila da je društveno odgovorna. Aparat vredan 440.000 dinara, koji nudi najnapredniji integrisani monitoring sistem i omogućava praćenje vitalnih parametara fetusa i majke koristiće se u Dispanzeru za žene, za potrebe pregleda trudnica i fetusa.

- Naš motiv je da pomognemo lokalnoj zajednici kako bi Kikinđani imali što bolju zdravstvenu zaštitu. Indirektan motiv je da pomognemo zdravlje naših radnica, kako bi što lakše prošle kroz period trudnoće i rodile zdrave bebe - rekao je Dorijan Štefanuc, plant menadžer pogona kompanije "Zoppas" u Kikindi.

Primopredaji ovog ctg aparata prisustvovala je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika.

Opština Kikinda
 

- Profit je osnovni cilj svake kompanije. Svi treba da budemo svesni da profit donose ljudi koji, pre svega, moraju da budu zdravi. Svaka kompanija treba da zna da čuva i očuva radnika kao što to rade u "Zoppas-u". Pored toga što pokazuju brigu za svoje radnice, pokazuju brigu i za sve ostale žene u našem gradu - kazala je Jakšić Kiurski.

U ime svih budućih majki, ali i medicinskih radnika na donaciji je zahvalila dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja.

- Kardiotokograf nudi najnapredniji integrisani monitoring sistem i omogućava praćenje vitalnih parametara fetusa i majke uz detaljno izveštavanje. Može da prati i blizančku trudoću, ali i parametre za majke- pojasnila je dr Marković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike