24SEDAM KIKINDA Ruskoselci obeležili Dan oslobođenja, uručene oktobarske plakete

05.10.2021

14:36

0

Autor: 24sedam

Predsednik gradske Skupštine je naveo da je važno da se neguju sećanja na ljude koji su položili svoje živote za slobodu ovog mesta

24SEDAM KIKINDA Ruskoselci obeležili Dan oslobođenja, uručene oktobarske plakete
Kikinda Dan oslobođenja - Copyright Opština Kikinda

Polaganjem venaca na spomenik žrtvama fašizma i uručenjem oktobarskih plaketa, danas su Ruskoselci obeležili 5. oktobar, Dan oslobođenja.

Na komemorativnom skupu moglo se čuti da je Crvena armija odavde, 1944. godine. započela operaciju oslobođenja Kikinde, ali i da je skoro svaka kuća u Ruskom Selu dala svoj doprinos u narodnooslobodilačkoj borbi. Čestitajući meštanima dan kada je njihovo selo oslobođeno u Drugom svetskom ratu Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine, naveo je da je važno da se neguju sećanja na ljude koji su položili svoje živote za slobodu Ruskog Sela:

- Ovo je multietnička i multikulturalna sredina sredina za primer. Duga je i lepa tradicija suživota u ovom selu. Rusko Selo uvek je krasio slobodarski duh, a značajan broj meštana i njihovih potomaka potiče iz krajeva koji su oslobađani u Prvom svetskom ratu, pa su nakon 1918. godine ovde došli- ukazao je Bogdan. Potpredsednik Saveta MZ Rusko Selo, Vedran Đurasović, osvrnuo se na dosad realizovane infrastrukturne radove, a kao jedan od najvažnijih istakao rekonstrukciju ulice Braće Opsenice i asfaltiranje u dužini od dva kilometra:

Opština Kikinda
 

- Rekonstruisana je sala Omladinskog doma, a bilo je i radova na našem stadionu. Grad je podržao naše projekte, a veliki doprinos dao je i dosadašnji predsednik MZ Dušanu Marjanoviću. Nastavićemo sa ulaganjima u putnu infrastrukturu i parkinga u našem selu- naveo je Đurasović. Najviša seoska priznanja, oktobarske plakete, ove godine su zaslužili Đuro Pavlica, šef gradilišta zrenjaniske firme “Eko gradnja” i FK “Crvena zvezda”:

- Prijatno smo iznenađeni ovom nagradom, baš kao i Đuro Pavlica. Naš klub od ove sezone ponovo igra u višem rangu, Vojvođanskoj ligi- istok. U ovoj godini se obeležava i veliki jubilej, 100 godina od fudbala u Ruskom Selu -izjavio je Duško Vujanović, predstavnik ruskoselske “Crvene zvezde”. Na prigodnoj svečanosti je dodeljeno još jedno priznanje. Predstavnici kikindskog SUBNOR-a uručili su zahvalnicu Dušanu Marjanoviću, predsedniku Saveta MZ Rusko Selo.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike