24SEDAM KIKINDA U Ruskom Selu održan 11. “Velikogospojinski stonoteniski turnir”

29.08.2021

19:32

0

Autor: 24sedam

Okupilo se oko 80 mladih igrača i pedesetak rekreativaca

24SEDAM KIKINDA U Ruskom Selu održan 11. “Velikogospojinski stonoteniski turnir”
Kikinda turnir - Copyright Opština Kikinda

Jedanaesti “Velikogospojinski stonoteniski turmir” okupio je u Ruskom Selu, u okviru obeležavanja seoske i crkvene slave, Velike Gospojine, oko 80 mladih igrača, ali i pedesetak rekreativaca.

Učesnike tradicinalnog turnira, u organizaciji ruskoselskog “Čarnojevića” pozdravili su i medalje najboljim stonoteniserkama i stontenserima uručili Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu:

- Ruskoselci se na sportskom planu stonoteniskim klubom “Čarnojević” naročito ponose. Iskreno im čestitam na svemu što su postigli u prethodnom periodu, a naročito na organizaciji ovog turnira. Zbog poznate epidemiološke situacije, izostao je dolazak gostiju iz Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, ali i stonotenisera iz još nekih zemalja regiona. Grad Kikinda, i u narednom periodu, podržavaće rad ovog kluba, Trudimo se da pratimo i podržavamo sve gradske i seoske sportske klubove. U interesu nam je i sportski razvoj svih naših sela- ukazao je Lukač. Predsednik i trener SK “Čarojević”, Igor Radić, potvrdio je da su ugostili igrače iz desetak gradova i mesta, ali da su zbog rovite kovid situacije izostali inostrani stonoteniseri:

Opština Kikinda
 

- Ovaj sport je u nezavidnoj situaciji, a za dalju afirmaciju su neophodna ulaganja, ali i ovakvi turniri. Ovo je pravi način da dodatno popularizujemo ovaj sport i privolimo decu i roditelje. Bez velikog rada, truda, odricanja, ali i ulaganja nema ni velikih rezultata. Primetno je da deca brzo odustaju, pa tu nešto mora da se promeni, Naš klub osnovan je 2007. godine, a imamo 25 članova. Naše devojke članice su Prve lige Srbije, a tri igračice su reprezentativke u kadetskoj konkurenciji- poručio je Radić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike