24SEDAM KIKINDA Resorno ministarstvo Kikindi doniralo 131 kantu za smeće

18.08.2021

10:25

0

Autor: 24sedam

Kante zapremnine 240 litara, namenjene su porodicama sa pet i više članova

24SEDAM KIKINDA Resorno ministarstvo Kikindi doniralo 131 kantu za smeće
Kikinda kante - Copyright Opština Kikinda

Ugovor o donaciji kanti za odlaganje otpada danas su potpisali državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, Robert Jakša i njegov domaćin, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Kako su Jakša i Lukač naveli, kante zapremnine 240 litara, namenjene su porodicama sa pet i više članova. I ovo je, prema njihovoj oceni, način da se unapredi zaštita životne okoline, ali i na viši nivo podigne reciklaža otpada. Jakša je naveo i da će oprema za upravljanje otpadom biti donirana u 34 lokalne samouprave u Srbiji. Kikindi je već uručena:

- Cilj nam je da pomognemo lokalnim samoupravama da budu što čistije, kao i komunalnim preduzećima kako bi bila što efikasnija. Kikindi je donirana 131 kanta za odlaganje komunalnog otpada- rekao je Jakša, dok je Lukač podsetio da ovo nije prvi ugovor koji je ove godine potpisan sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine:

Opština Kikinda
 

- Pored ove donacije, Ministartstvo za zaštitu životne sredine opredelilo nam je sredstva za zamenu kotla u OŠ “1. oktobar” u Bašaidu. Takođe, početkom godine, zajedno smo realizovali projekat vetrozaštitnog pojasa. I u narednom periodu konkurisaćemo sa novim projektima kako bi unapredili životnu sredinu u našem gradu- potvrdio je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike