24SEDAM KIKINDA Šetnja korzom i diskoteka "Delfin" kao nekada

08.08.2021

21:52

0

Autor: 24sedam

U evociranju uspomena pomogle su im fotografije postavljene na panoima koje su podećale na neka prošla vremena od pedesetih do osamdesetih godina prošlog veka

24SEDAM KIKINDA Šetnja korzom i diskoteka "Delfin" kao nekada
Kikinda diskoteka - Copyright Opština Kikinda

U okviru "Kikindskog leta" organizovani su korzo i diskoteka "Delfin". Korzom su se, kao nekada, sastali sugrađani kod Katoličke crkve da bi prošetali centrom. U evociranju uspomena pomogle su im fotografije postavljene na panoima koje su podećale na neka prošla vremena od pedesetih do osamdesetih godina prošlog veka. Već danas u okviru "Kikindskog leta" od 21 sata u dvorištu Kurije biće održan koncert duvačkog orkestra DVD-a.

- Korzo je bio mesto okupljanja mladih ljudi. Najpre bismo se sakupili, prošetali gradom, nakon čega smo odlazili na igranku ili u diskoteku. Šetnja korzom bila je obavezna i u to vreme bilo je puno dugih, stabilnih veza, tako da su mnogi parovi bili prepoznatljivi i ovo im je bila prilika da se vide. Korzo je mesto na kom smo svi mi odrasli – istakao je Veselinov.

Druženje je nastavljeno na Starom jezeru gde je od 1977. do 1982. radila čuvena diskoteka "Delfin". DJ je bio Sava Grabić, a starijima su se pridružili i mlađi sugrađani tako da je ovaj prostor na jedno veče postao prava diskoteka.

-Prošlo je četrdeset godina od vremena kada je diskoteka "Delfin" radila na Starom jezeru. Drago mi je što smo uspeli da se okupimo i pokažemo mladima kako smo se mi zabavljali – rekao je Sava Grabić.

Jasmina Milankov, v.d. direktorica Turističke organizacije napominje da su korzo i disko "Delfin" svake godine sve posećeniji.

- Fotografije sa korzoa sugrađani mogu da pogledaju u holu muzeja. Čim su se stekli uslovi uvažili smo molbe naših sugrađana i diskoteku "Delfin" ponovo smo organizovali na mestu gde je nekada bila, na Starom jezeru i sada je ovo evociranje uspomena potpuno – kazala je Jasmina Milankov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike