Nova Varoš pod belim pokrivačem: Sneg prekrio grad za svega nekoliko sati (FOTO)

29.11.2021

23:28

0

Zimska idila u Novoj Varoši

Nova Varoš pod belim pokrivačem: Sneg prekrio grad za svega nekoliko sati (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

Zima polako, ali sigurno stiže, a dokaz za to su i krajevi Srbije u kojima je danas pao prvi sneg. Na Zlatiboru je sneg izazvao ozbiljan saobraćajni kolaps, a potpuno se zabelela i Nova Varoš.

U tom gradu bele se dvorišta, a parkirani automobili potpuno su prekriveni snegom.

- Sneg je oko 17 sati počeo intenzivno da pada i za par sati je dosta napadalo. Blizu smo Ibarske magistrale i vidi se da je saobraćaj znatno otežan. Vozila se sporo kreću jer je kolovoz veoma klizav, pa se stvaraju kolone. Tokom dana nije bilo jako hladno, ali je predveče naglo pala temperatura - kaže meštanin Nove Varoši Rajko Popović.

 

 

Nije čudo da se Nova Varoš zabelela, s obzirom na to da je sneg pao i na Zlataru u čijem se podnožju nalazi. Beli se i Murtenica i Kuršumlija, a na Zaltiboru je sneg izazvao ozbiljan saobraćajni kolaps.

Ljudi su u kolonama čekali i po pola sata da se saobraćaj reguliše kako bi nastavili put.

 

 

Prvi ozbiljniji snežni pokrivač na Zlatiboru u ovoj zimskoj sezoni formirao se u toku popodnevnih časova. Usled padavina, došlo je i do zastoja i formiranja kolona u oba smera u neposrednoj blizini Ćaldovog vijadukta, navodi Zoomue.

Osnovni razlog zastoja su teretna vozila, koja su usled snega onemogućena u kretanju. Pokrivač se formirao u većoj meri i u Čajetini, a sneg je padao i na Mačkatu i na Beloj zemlji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf